GARNİTÜRLÜ PİLAV
1 su bardağı pirinc
1 adet havuç
2 yemek kaşığı mısır
2 Yemek kaşığı bezelye
Bir parca kereviz
1 kücük boy patates
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
2 bucuk su bardağı sıcak su
Garnitürlerden havuc ,patates ve kereviz kücük kücük dogruyoruz diger garnitürlerle birlestirip karıştırıyoruz.
Tencereye sıvıyağı koyup yıkadığımız pirincleri kavuruyoruz.
Pirincin suyunu katıp tuzunu ayarladıktan sonra tereyağını da ekleyip orta ateste bir taşım kaynatıyoruz.
Kaynayan pilava garnitürleri ekleyip bir kere karıştırıp pismeye bırakiıyoruz.
Pilavımızı dinlendirdikten sonra servis ediyoruz .
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder