Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

LİMONATA



















LiMONATA

Yaz -kış gönül rahatlığıyla yapıp çocuklarınıza icirebileceginiz nefis limonatalar için tam da mevsimi.
Son günlerde nerdeyse bütün yemek sayfalarında gördüğüm limonata tarifini denedim ve beğendim.
3 limondan 5 Litre yada 1 portakal ve 1 limondan 3 litre portakal elde ettik. Orjinal tarifler böyleydi  çocuklar şekerli sevdikleri için ben biraz suyunu az koydum tercih sizin damak tadınıza göre suyunu ayarlayabilirsiniz.

1 adet portakal
1 adet limon
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 buçuk su bardağı şeker
3 litre su





Öncelikle limon ve portakalı bir gün önceden sap kısımlarını kesip buzluk poşetine koyup donduruyoruz. Hem yoğunluk kazanacak hemde kabuklarının acılığı gidecektir.


Buzluktan çıkardığımız meyveleri yarım saat bekletip yarı buzlu küçük parçalar halinde kesip mutfak robotuna doldurup üzerine şekerin yarısını boşaltıp çekiyoruz.


Püre haline gelen meyvelere kalan şekeri ve limon tuzunuda ekleyip tekrar çekiyoruz.


Püre haline gelen meyvelerin üzerine 2 litre suyu boşaltıp karıştırıyoruz. Süzmek  için temiz hır tülbenti sürahinin üzerine serip limonatayı süzüyoruz.Kalan suyu tulbentteki posaya azar azar ilave edip karıştırarak süzdürüyoruz.




Sürahiye doldurdugunuz limonatayı buzdolabında soğutup soğuk yada  bu aylarda oda sıcaklığında da servis edebilirsiniz .Afiyet olsun .

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f