EV YAPIMI PUL BiBER VE SOSU
Uzun zamandır pul biberimiz kendimiz yapıyoruz. Yaz aylarında acı sivri biberleri yada tatlı sivri biberleri tek tek ipe diziyoruz. Gölgede 4-5 günde kuruyor ihtiyaca göre robotta çekip pul biber haline getiriyoruz.
Lezzeti gerçekten çok farklı biber tadını ve aromasını birebir hissediyorsunuz. Avusturyada biber kurutmak pek mümkün olmasada Türkiye'de kurutup buraya getiriyoruz.
Pul Biber Sosu
2 yemek kaşığı pul biber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 diş sarımsak (isteğe bağlı )
Cezvede veya yağ tavasında yağı ısıtıp ocaktan alıyoruz içerisine sarımsak ve pul biberleri ekleyip karıştırıyoruz. Yağı çok kızdırmayın biberler yanabilir. Soğuyana kadar biberin acısı ve rengi yağla birleşiyor.
Yemekleriniz yanında nefis bir sos özellikle acı severler için mutlaka deneyin. Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder