Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

EV YAPIMI PUL BİBER VE SOSU


EV YAPIMI PUL BiBER VE SOSU


Uzun zamandır pul biberimiz kendimiz yapıyoruz. Yaz aylarında acı  sivri  biberleri yada tatlı sivri biberleri tek tek ipe diziyoruz. Gölgede 4-5 günde kuruyor ihtiyaca göre robotta çekip pul biber haline getiriyoruz.
Lezzeti gerçekten çok farklı biber tadını ve aromasını birebir hissediyorsunuz. Avusturyada biber kurutmak pek mümkün olmasada Türkiye'de kurutup buraya getiriyoruz.

Pul Biber Sosu

2 yemek kaşığı pul biber
1 çay bardağı sıvıyağ
1  diş sarımsak  (isteğe bağlı )
Cezvede veya yağ tavasında yağı ısıtıp ocaktan alıyoruz içerisine sarımsak ve pul biberleri ekleyip karıştırıyoruz. Yağı çok kızdırmayın biberler yanabilir. Soğuyana kadar biberin acısı ve rengi yağla birleşiyor.
Yemekleriniz yanında nefis bir sos özellikle acı severler için mutlaka deneyin. Afiyet olsun.
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f