Karadut Reçeli
Çocukluğumuzdan bu zamana en sağlıklı ve eğlenceli meyve Karadutdur. Evimizin bahçesinde 3.kata kadar uzanan koca bir DUT ağacı vardı nerdeyse bütün mahallenin Reçel Ağacı idi. Halada pekçok akrabamızın toplayıp şifa bulduğu Karadut hazımsızlıktan, ağız ve dil yaralarına, boğaz enfeksiyonlarına iyi geldiği bilinen antibiyotik gibi bir meyvedir.
Benim için Karadut çok kıymetli izinde memlekette yapıp 3000 km.yol gelen gezgin bir reçeldir :)
500gr Karadut
500gr toz şeker
1 çay kaşığı ucuyla limon tuzu yada 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Karadutları toplayıp sudan geçiriyoruz kağıt havlu üzerinde suyunu çektiriyoruz.
- Tencereye biraz dut biraz şeker kat kat koyup bir gece beklettiyoruz.
- Tenceremizi ocağa koyup orta ateşte 20 -25 dakika arada bir ezmeden karıştırarak kaynatıyoruz.
- Reçelimiz çok sulu gibi görünsede bekledikçe tencerenin de ısısıyla kıvam alacaktır.
- Kaynadıktan sonra limon suyunu veya limon tuzunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıyorum.
- Sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz soğuduktan sonra serin bir yerde saklıyoruz.
- Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
4 yorum:
canım harika görünüyor ellerine kollarına sağlık , benim reçeller bazen küfleniyor şeker az olduğundan mı acaba Yasemin cim
Meyveden de kaynaklanabilir ama şekeri tam kıvamında kaynatmak gerekir
Meyveden de kaynaklanabilir ama şekeri tam kıvamında kaynatmak gerekir
Yorum Gönder