Kurutma Fasulye Yemeği
Yazın taze Fasulyeler den kurutmalık yaptık, kışa da hazır yemek oldu. Zahmetli gibi görünsede lezzeti de bambaşkadır.
1 kase kurutma fasulye
1 adet kuru soğan
2 adet etli kırmızı biber
2 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber
Fasulyeleri ayıtlıyoruz yazdan kuruttugumuz için temiz olsada bir elden geçiriyoruz.
2-3 bardak sıcak suyu Fasulyelerin üzerine boşaltıp yumuşamasını sağlıyoruz.
Tencereye zeytinyağını koyup üzerine robotta çektiğimiz soğan ve kırmızı biberleri ekliyoruz. Biraz kavurup salçasını ekliyoruz üzerine sıcak suyu boşaltıyoruz. Bir taşım kaynatıp fasulyeleri ilave ediyoruz.
Fasulyeler pişmeye yakın baharatlarını atıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
4 yorum:
2 YIL ÖNCE BEN DE KURUTMUŞTUM ÇOK DOĞAL BİR LEZZET :) AFİYETLE
Nasil güzeel olmus,cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik
Teşekkürler bende Türkiye'de kurutup getirdim
Teşekkürler
Yorum Gönder