REYHAN ŞURUBU
2 Demet Renkli Reyhan
500 gr.toz şeker
Çay Kadınının ucu ile karabiber
Çay Kaşığı ucu ile yenibahar
Dilimlenmiş yarım limon yada 1 çay kaşığı ucu ile limon tuzu
2 litre su
Reyhanları yıkayıp temizliyoruz. Geniş bir kapta elimizle parçalayıp üzerine şekeri döküyoruz.Baharatları da ekleyip
Elimizle ovalayarak şekerle reyhanı özlestiriyoruz.
Ben yarım saat kadar yoğurdum
Üzerine suyunu ekleyip karıştırıyoruz.
Bir gece beklettikten sonra süzgeçten süzüp kavanozlara dolduruyoruz.
Damak Tadınıza göre şekerli olursa süzdükten sonra reyhan posasına biraz daha su ilave edip tekrar süzerek tadını ayarlayabilirsiniz.
Buzdolabında iyice soguttuktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder