Kızılcık Şerbeti/Şurubu
1buçuk kg.kızılcık
3 su bardağı şeker
3 litre su...
1adet kabuk tarçın (isteğe bağlı koymasanızda olur
Kızılcıkları yıkayıp saplarını temizleyip bıçakla ortadan kesiyoruz.
Üzerine şekeri ve suyu ekleyip kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra kızılcıklar iyice yumusayıp renk vermişse geniş bir kaba süzüyoruz.Süzgeçte kalan kızılcıkları kevgir yardımıyla ezip posasını ve çekirdeklerini atıyoruz.
Tencermizi tekrar ocağa koyup istege bağlı olarak kabuk tarçın atıp 5 dakika daha kaynatıp şurubumuzu hazırlıyoruz. Cam şişelerde serin bir yerde saklıyoruz.
Kışa yapacaksanız şurubu kaynar kaynar cam kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters cevirin ve serin bir yerde saklayın afiyet olsun
1buçuk kg.kızılcık
3 su bardağı şeker
3 litre su...
1adet kabuk tarçın (isteğe bağlı koymasanızda olur
Kızılcıkları yıkayıp saplarını temizleyip bıçakla ortadan kesiyoruz.
Üzerine şekeri ve suyu ekleyip kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra kızılcıklar iyice yumusayıp renk vermişse geniş bir kaba süzüyoruz.Süzgeçte kalan kızılcıkları kevgir yardımıyla ezip posasını ve çekirdeklerini atıyoruz.
Tencermizi tekrar ocağa koyup istege bağlı olarak kabuk tarçın atıp 5 dakika daha kaynatıp şurubumuzu hazırlıyoruz. Cam şişelerde serin bir yerde saklıyoruz.
Kışa yapacaksanız şurubu kaynar kaynar cam kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters cevirin ve serin bir yerde saklayın afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder