Mahlepli Tuzlu Kurabiyeler
Kurabiyelerde tercihim kıyır kıyır ısırdığında ağızda dağılan çeşitleridir.Bu kurabiyesiz de gerçekten de kum gibi dağılan ve bayatlamayan bir tarif
125gr oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı (küçük boy ) sıvıyağ
2 yumurta ( sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz )
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı mahlep
500gr un
Şekillendirmek için
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Üzerine
Sarı haşhaş
Kavrulmuş susam
2 adet yumurta sarısı
- Oda sıcaklığında yumuşamıs tereyağı , yumurta beyazını ve sıvıyağı çırpıyoruz içerisine mahlebi tuzu ve kabartma tozunu ekliyoruz.
- Sirkeyi kabartma tozu üzerine gelecek şekilde ekleyip kabarcıklar oluştuktan sonra azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu streç folyo ile sarıp 15-20 dakika dinlendirdikten sonra iki adet yağlı fırın kağıdı alıp yumağı kağıtların arasına koyup oklava ile 1 cm kalınlığında açıyoruz kalıplarımızla şekillendirip fırın tepsisine diziyoruz.
- Eğer simit şekli yada uzun çubuk şeklinde yapacaksanız her şekilden önce elinizi sıvıyağa sürüp hamurunuza dağılmadan şekil verebilirsiniz.
- Yumurta sarısı sürüp haşhaş yada susam sürüp önceden ısıttıgımız fırında 185'C pişiriyoruz
- Afiyet olsun
- Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
1 yorum:
Çayın yanında ne güzel olur.. Ellerinize sağlık... Çok güzel olmuşlar.. Sevgiler..
Yorum Gönder