Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

PORTAKAL SOSLU YAŞ PASTA



Portakal Soslu Yaş Pasta

Bugün Sevgili hayat arkadaşımın doğum günü yoğun iş temposu içerisinde fırsat bulup kutlayamadık. Hediyelerle sürprizlerle değil biz hayatı beraber tamamlayabildigimiz için , on yıl boyunca birbirimizi kırmadan, herşeyi beraber yaparak bugünlere geldiğimiz için her günümüz özeldir bizim....

5 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Yarım çay bardağı ılık süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
3 tepeli yemek kaşığı kakao
1 buçuk su bardağı  (200 gr. )Un

Kreması için
1 litre süt
5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 paket vanilya şekeri
yarım portakal kabuğu rendesi
1 paket sıvı krema  (schlagsahne )

Portakal Sosu için
1 buçuk su bardağı taze sıkılmış portakal suyu yada hazır meyve suyu
1 çay bardağı şeker
1 tepeli yemek kaşığı nişasta
(Portakalın tadına göre şeker oranını ayarlayın )

İçi ve Süslemek için
1 adet portakal
1 paket dondurulmuş Yabanmersini
1 -2 yemekkaşığı hindistan cevizi
Renkli şekerler

☺ Kremamız için tencereye süt, şeker, un ve nişastayı koyup koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz. Kıvam aldıktan sonra tereyağını ekleyip ocaktan alıyoruz. İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ve portakal kabuğu rendesini ekliyoruz.Arada bir karıştırarak soğutuyoruz. Soguduktan sonra sıvı kremayı katıp mikserle yüksek ayarda çırpıyoruz buzdolabında bekletiyoruz.
☺ Yumurtanın sarısını şeker ve sütle krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleğe koyup yarısını bu karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
☺ Yumurtanın beyazını limon suyu ile beyazlayana kadar çırpıyoruz. İki harcı birleştiriyoruz kalan unu ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
☺ 26'lık kelepçeli kalıbımızı margarinle yağlayıp unluyoruz harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
☺ Önceden ısıttıgımız fırında 200’C pişiriyoruz
☺ Pandispanya 3 eşit parçaya kesiyoruz
☺ Her kata krema sürüp meyve serpiştiriyoruz kalan kremadan bir miktar Süslemek için krema torbasına doldurup geri kalan ile pastamızı kaplıyoruz kenarlarına hindistan cevizi serpistirip  buzdolabında bekletiyoruz.
☺ Portakal suyu, şeker ve nişastayı bir tencereye koyup karıştırarak kıvam alana kadar pisiriyoruz. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp arada bir karıştırarak ılık olana kadar bekliyoruz
☺ Ilık olan Portakal sosunu pastanın üzerine boşaltıp spatulayla düzeltip tekrar buzdolabında bekletiyoruz.
☺ Krema sıkıp renkli şekerler ve portakal dilimleri yle süsleyip buzdolabında bekletiyoruz
☺ Afiyet olsun
☺  Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim














  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

Şeniz Akgündüz dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Benim çocuklar meyveli pastayı pek sevmiyorlar. O yüzden çok sevmeme rağmen yapamıyorum. :)
Ellerinize sağlık. Mutlu sağlıklı huzurlu nice yıllar diliyorum.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f