Özel günleriniz için yapabileceğiniz lezzeti ve görselliğiyle göz dolduran sebze ve haşlanmış etin buluştuğu nefis bir lezzet
1 kg.süt danası lop et
3 adet domates
2 adet kabak
1 adet patlıcan
2 adet patates
2-3 diş sarımsak
Kekik, kimyon, zerdeçal
Haşlamak için
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1-2 dal kereviz sapı yada yaprağı
4 su bardağı su
Tuz
Fırınlamak için
2 su bardağı haşlama suyu
1 tepeli yemek kaşığı biber salçası
Tuz
-Öncelikle etimizi sebzelerle aynı boyda olacak şekilde kare / yuvarlak ince ince dilim şeklinde kesiyoruz.
Tencereyi kızdırıp etleri içine koyup mühürlüyoruz soğanı havuç, sarımsak ve kereviz sapını ilave edip 2-3 su bardağı sıcak su ekleyip etlerimizi haşlıyoruz.
Haşlamaya yakın tuzunu atıp bir bardak sıcak su ekleyip etlerimizi pişiri yoruz.
- Haşlanan etleri bir tabağa alıyoruz. Suyunu süzgeçten geçirdikten sonra İçerisine salça ezip tuzunu atıp Fırınlama suyunu da hazırlıyoruz.
- Sebzeleri resimdeki gibi dilimliyoruz çok ince kesmeyin Fırınlama sırasında erimesine.
- Borcam tencere yada tepsiye resimdeki gibi diziyoruz. Üzerine Fırınlama suyunu boşaltıyoruz( 2 bardaktan fazla olmasın)
Baharatlarını serpiştirip üzerine yağlı fırın kağıdını ıslatıp kapatıyoruz 185'C önceden ısıttıgımız fırında sebzelerin çigliğı
gidene kadar pişirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
5 yorum:
Ellerine sağlık çok severim pratik yemeklerimizi arasındaki tercihimdir bu nefis lezzet
Elişi ayrı bir güzel olmuş mutlaka deniycem bir et Bur olarak
Ellerine saglik, yine mükemmel bir tarif
Ellerine sağlık Yasemincim. Hem lezzetli, hem pratik, hem de davet sofralarında görselliği ile fark katacak bir yemek .. Sevgiler ..:))
Ellerine sağlık canım,bu tarifini bende denedim süper oldu
Yorum Gönder