Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

FIRINDA GÜVEÇ




Fırında Güveç

Bu yaz izin dönüşü mola yerlerinin birinden bir tane güveç aldım . Aşağı -yukarı 3 bin km. arabada ordan oraya kırılmadan taşıdım çok şükür. Eve gelince farkına vardım ki indiksiyon ocakta nasıl pisecekti bunu hesaba katmadım. Mutfakta çözüm çok işte nefis bir güveç tarifi ile bunuda başardım ☺

Malzemeler

300gr kuşbaşı dana /kuzu eti
100gr  kadar kuyruk yağı yada  50gr.tereyağı
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 kase Yeşil /dondurulmuş fasulye
2 adet soğan
3-4 diş sarımsak
3-4 adet domates
1 adet kırmızı etli biber
1 tepeli yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2-3 su bardağı sıcak su

İndiksiyon ocak güveçi ısıtmadığı için bende tencerede ön hazırlık yaptım. Tencere /Güveçi ocakta ısıtıyoruz kuyruk yağını ekleyip eriyene kadar karıştırıp  etleri ekliyoruz. Kızgın ocakta etleri ileri geri karıştırarak mühürlüyoruz.
 Soğanı , sarımsak ve kırmızı biberleri ince ince kıyıp etlere ekliyoruz. Hafif ölmeye başlayınca ocaktan alıp Güveçe boşaltıyoruz.
Üzerine fasulyeyi , kabak, patlıcanı küp şeklinde doğrayıp güveçe ekliyoruz.
En son domatesleri soyup küp şeklinde doğrayıp sebzelerin üzerine ekliyoruz.
Biraz tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kimyon ekeliyoruz.
Salça ile önce 2 su bardağı sıcak suyu eritiyoruz güveçe boşaltıp önceden ısıttıgımız fırında 190'C bir saat kadar pişiriyoruz. Arada bir yemeğin suyunu kontrol edip gerek duyarsanız bir bardak daha sıcak suyu ekleyebilirsiniz
Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

hdidem95 dedi ki...

bende daha çok mahalle fırınına yollarım nefis olur ellerine sağlık
www.hadisofraya.com

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f