Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ISPANAKLI BÖREKÇİKLER




ISPANAKLI BÖREKÇİKLER

Börek dendiğinde tercihim ya ıspanaklı yada kıymalıdır . Ispanakların mevsimi geldiğine göre içini haşlamadan yeşil yeşil biraz da acılı porsiyonluk börekçikler yapmaya ne dersiniz?

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 buçuk yemek kaşığı tuz
Un
●İç Harcı
1 kg taze ıspanak
yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvıyağ
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber  isteğe bağlı acı pul biber
●Yufkalara sürmek için
150 gr.eritilmis tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
●Üzerine
1 yumurta
Çörekotu
- Ilık sütün içerisine mayayı eritiyoruz. Sıvıyağı, ılık su ve tuzunu atıp çırpacakla karıştırıyoruz. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
- Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar döküyoruz üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 10 dakika daha dinlendiriyoruz.
- Ispanakları yıkayıp suyunu kurutup salata gibi doğruyoruz . Zeytinyağını ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
- Tereyağını eritip sıvıyağla birlikte çırpıyoruz.
- Yumaklarımızı oklava yardımıyla açıyoruz. Üzerine bir yemek kaşığı tereyağı sürüp ıspanaklı harçtan seriyoruz.
- Bir uçtan başlayarak yufkayı rulo şeklinde sarıyoruz bir ucunu tutup rulo halindeki hamuru   çevresine doluyoruz.
- Bütün yumaklara aynı işlemi yapıyoruz. Yumurtasını sürüp önceden ısıttıgımız 200'C fırında pişiriyoruz.
-Afiyet olsun
-Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim














  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 yorum:

nergis mevsimi dedi ki...

Mayalı çörekleri ben de çok seviyorum, özellikle hafta sonu kahvaltılarının olmazsa olmazlarından :) Elinize sağlık.

Pınar Çakır dedi ki...

ellerine sağlık puf puf çok guzel olmuşlar :)

selma Yıldırım dedi ki...

Ellerine sağlık Yasemin'ciğim...sevgiler

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f