Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

MAHLEPLİ TUZLU KURABİYELER




Mahlepli Tuzlu Kurabiyeler

Kurabiyelerde tercihim kıyır kıyır ısırdığında ağızda dağılan çeşitleridir.Bu kurabiyesiz de gerçekten de kum gibi dağılan ve bayatlamayan bir tarif

125gr oda sıcaklığında  tereyağ
1 çay bardağı  (küçük boy ) sıvıyağ
2 yumurta  ( sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz )
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı mahlep
500gr un

Şekillendirmek için
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Üzerine
Sarı haşhaş
Kavrulmuş susam
2 adet yumurta sarısı

- Oda sıcaklığında yumuşamıs tereyağı , yumurta beyazını ve sıvıyağı çırpıyoruz içerisine mahlebi tuzu ve kabartma tozunu ekliyoruz.
- Sirkeyi kabartma tozu üzerine gelecek şekilde ekleyip kabarcıklar oluştuktan sonra azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu streç folyo ile sarıp 15-20 dakika dinlendirdikten sonra iki adet yağlı fırın kağıdı alıp yumağı kağıtların arasına koyup oklava ile 1 cm kalınlığında açıyoruz kalıplarımızla şekillendirip fırın tepsisine diziyoruz.
- Eğer simit şekli yada uzun çubuk şeklinde yapacaksanız her şekilden önce elinizi sıvıyağa sürüp hamurunuza dağılmadan şekil verebilirsiniz.
- Yumurta sarısı sürüp haşhaş yada susam sürüp önceden ısıttıgımız fırında 185'C pişiriyoruz
- Afiyet olsun
- Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

Renkli Pasta Sepeti dedi ki...

Çayın yanında ne güzel olur.. Ellerinize sağlık... Çok güzel olmuşlar.. Sevgiler..

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f