Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Ayçekirdekli Ekmekler


Malzemeler
1 buçuk su bardağı süt
1su bardağı sıvıyağ
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
4 su bardağı un


Üzeri için
1kase aycekirdegi
1 adet yumurta

Yapılışı:
Ilık sütün içerisine maya ve şekeri eritip sıvı yağı katıyoruz.
Tuzunu atıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuz 1saat dinlendiriyoruz.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar döküp üzerine nemli bir bez kapatıyoruz.
Her yumağı elimizle yuvarlayarak uzun seritler haline getiriyoruz.
Aycekirdeğini mutfak tezgahına döküp iki serit alıyoruz bir tanesini aycekirdeginin üzerine sürerek cekirdeklerin hamura yapışmasını sağlıyoruz.
Çekirdekli seritli hamur ve bir tanede sade seritli hamuru resimdeki gibi bir birine kanca olacak şekilde geçirip seritleri üst üste getirerek örgü yapıyoruz.
Bütün hamurlara aynı işlemi yapıp fırın tepsisine diziyoruz.
Yumurtasını sürüp 185’C önceden ısıtılmış fırında pisiriyoruz. Kahvaltı için çok leziz ekmeklet afiyet olsun https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

Oya Genç dedi ki...

Evde pişen ekmek kokusuna bayılırım.. O koku bana bu evde hayat var dedirtir..:)) Ellerine sağlık.. Sevgiler..

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f