Meyve Bahçesi
Kalabalık Doğum günleri yada Kermesler için yapabileceğiniz 40-50 porsiyonluk nefis bir yaş pasta tarifi
Bu pastamızda bir hayır gecesi için hazırladım
8 Yumurta
2 su bardağı (400gr.) şeker
2su bardağı (420gr.) un...
yarım su bardağı (60gr)nisasta
1 çay bardağı (60gr) sıcak su
1yemek kaşığı limon suyu
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
İç Kreması
1200 gr. Süt
1 bucuk su bardagi (150 gr)nisasta
2 yemek kaşığı tepeli (40 gr) un
1yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tepeli margarin
1su bardağı şeker
2 paket vanilya
Dış Kreması
2 Paket çilek
3-4 tane kivi ,
2 tane muz
yumurtanın beyazını sekerin yarısıyla ve limon suyu ile beyazlayana kadar çırpıyoruz.
Sarısını kalan şekerle ve sıcak su ile köpürene kadar cırpıyoruz.
ikisini birlestirip un vanilya nisasta ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
Yağladığımız ve unladıgımız kelepçeli kek kalıbına pandispanyayı boşaltıp 170'C önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pisiriyoruz.
Vanilya ve margarin hariç bütün malzemeleri tencerede çırpıp koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz. Ocaktan alıp margarini ekliyoruz.
ilk sıcaklığı geçince vanilyasını katıp soğumaya bırakıyoruz.
Pastamızı üç esit parçaya boluyoruz.Her kata krema surup dilimlenmis cilek ve muz dizip ara katları tamamlıyoruz.
Dış Kreması
2 Paket çilek
3-4 tane kivi ,
2 tane muz
2 paket krem santi
(300ml süt )
250gr.Mascarpone
1 tepeli yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin
Margarini mikserle orta hızda bir süre çırpıyoruz kremsantiyi ve sütunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz koyulaşınca mascarponeyi katıp özlesene kadar çırpıyoruz.
Pastamızın dış çevresine kremayı sürüp meyvelerle istediginiz şekli vererek süsleyip hindistan cevizi ekeleyip buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.
Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bu pastamızda bir hayır gecesi için hazırladım
8 Yumurta
2 su bardağı (400gr.) şeker
2su bardağı (420gr.) un...
yarım su bardağı (60gr)nisasta
1 çay bardağı (60gr) sıcak su
1yemek kaşığı limon suyu
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
İç Kreması
1200 gr. Süt
1 bucuk su bardagi (150 gr)nisasta
2 yemek kaşığı tepeli (40 gr) un
1yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tepeli margarin
1su bardağı şeker
2 paket vanilya
Dış Kreması
2 Paket çilek
3-4 tane kivi ,
2 tane muz
yumurtanın beyazını sekerin yarısıyla ve limon suyu ile beyazlayana kadar çırpıyoruz.
Sarısını kalan şekerle ve sıcak su ile köpürene kadar cırpıyoruz.
ikisini birlestirip un vanilya nisasta ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
Yağladığımız ve unladıgımız kelepçeli kek kalıbına pandispanyayı boşaltıp 170'C önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pisiriyoruz.
Vanilya ve margarin hariç bütün malzemeleri tencerede çırpıp koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz. Ocaktan alıp margarini ekliyoruz.
ilk sıcaklığı geçince vanilyasını katıp soğumaya bırakıyoruz.
Pastamızı üç esit parçaya boluyoruz.Her kata krema surup dilimlenmis cilek ve muz dizip ara katları tamamlıyoruz.
Dış Kreması
2 Paket çilek
3-4 tane kivi ,
2 tane muz
2 paket krem santi
(300ml süt )
250gr.Mascarpone
1 tepeli yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin
Margarini mikserle orta hızda bir süre çırpıyoruz kremsantiyi ve sütunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz koyulaşınca mascarponeyi katıp özlesene kadar çırpıyoruz.
Pastamızın dış çevresine kremayı sürüp meyvelerle istediginiz şekli vererek süsleyip hindistan cevizi ekeleyip buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.
Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
1 yorum:
Ellerine sağlık cnm harika birpasta olmus
Yorum Gönder