HALKA TATLISI
2 ,5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek nişasta
1 fiske tuz
3 yumurta
Şerbeti için
3 buçuk su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon
Kızartmak icin
1 litre yağ
Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz.Su ve sekeri karıştırıp limon suyunu ekleyip kaynadıktan sonra 20 dakika kadar daha kaynatıp koyu bir şerbet yapıyoruz. Şerbeti akşamdan yaparsanız daha koyu ve soguk olur.
Su ,tuz,seker ve tereyağını tencerede karıştırarak eritiyoruz.Kaynadıktan sonra ununu ilave edip tahta kaşıkla pütür olmayacak şekilde karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Ilıdıktan sonra içerisine teker teker yumurtaları ekleyip cok yumusak olmayan bir hamur yoguruyoruz.
Irmik ve nisastasını da ekledikten sonra hamuru sıkma torbasına dolduruyoruz.
Yıldız büyük boy uç kullanabilirsiniz.
Soguk yağın icerisine hamuru istediginiz büyüklükte sıkıp makas yardımı ile kesiyoruz.
Orta ateste hamurları pisirip soguk şerbete bırakıyoruz.Afiyet olsun
Hamurunuz katı olursa bir yumurta daha ekleyebilirsiniz.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder