Bu güzel tarif icin sevgili üstad @nursevincelezzetler 'e Tesekkürederim .
Pratik, kusursuz bir o kadar da lezzetli
(45 adet )
250 gr.oda sıcaklığında tereyag
2 yumurta
1 cay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ìrmik
1 paket kabartma tozu
1 cay bardağı hindistan gecti
4 su bardagı in
Şerbeti icin
3 bucuk su bardagı seker
3 su bardagı su
Üzeri icin
1 kase süt
1 kase sarı haşhaş
Süslemek icin
Çìkolata, badem yada badem şekeri
*Öncelikle serbetimizi hazırlıyoruz.Seker ve suyu 20 dk.kaynatıp icerisine bir dilim limon atıp altını kapatalım.
* Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri genis bir kapta yoguralım un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ederim.Hamurumuzu yarım saat dinlendirelim.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parcalar koparıp yuvarlayalım. Hamurumuzu önce süte sonra haşhaşa bulayalım.
*Önceden ısıtılmış fırında 180 'C pisirelim .ilk sıcaklığı gecince üzerine serbetini dökelim .Çikolata sosu yada ganaj damlatıp üzerine badem yada badem sekeri ile süsleyip servis edelim afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder