Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

TULUMBA TATLISI

 


TULUMBA TATLISI 


2 ,5 su bardağı un 

2 su bardağı su 

1 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı irmik 

1 yemek nişasta

1 fiske tuz

3 yumurta


Şerbeti için

3  buçuk su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Çeyrek limon 


Kızartmak icin 

1 litre yağ


Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz.Su ve sekeri karıştırıp limon suyunu ekleyip kaynadıktan sonra 20 dakika kadar daha kaynatıp koyu bir şerbet yapıyoruz. 

Su ,tuz,seker ve tereyağını tencerede karıştırarak eritiyoruz.Kaynadıktan sonra ununu ilave edip tahta kaşıkla pütür olmayacak şekilde karıştırıp ocaktan alıyoruz. 

Ilıdıktan sonra içerisine teker teker yumurtaları ekleyip cok yumusak olmayan bir hamur yoguruyoruz.

Irmik ve nisastasını da ekledikten sonra hamuru sıkma torbasına dolduruyoruz.

Yıldız büyük boy uç kullanabilirsiniz. 

Soguk yağın icerisine hamuru istediginiz büyüklükte sıkıp makas yardımı ile kesiyoruz.

Orta ateste hamurları pisirip soguk şerbete bırakıyoruz.Afiyet olsun 

Hamurunuz katı olursa bir yumurta daha ekleyebilirsiniz. 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim













  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f