Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KARNIYARIK



Türk Mutfağının nefis lezzetlerinden özel bir yemektir Karnıyarık
Pişirme, kızartma ve Fırınlama işlemleri sırasıyla yapılır biraz uğraştırsada sofraların asil yemeklerindendir.

Malzemeleri
6-7 adet patlıcan
2 adet domates
2-3 adet yeşil biber

İç Harcı için
500gr yağlı kıyma
1 büyük boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 adet yeşil yada kırmızı biber
tuz , kırmızı toz biber, kimyon, zerdeçal

Fırınlamak için
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak su


Kıymayı tencereye koyup kendi suyuyla kavuruyoruz suyunu çekince doğradığımız soğan, sarımsak ve yeşil biberide ekleyip kavuruyoruz. Eğer kullandığınız  Kıyma yağsızsa soganları eklemeden önce yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyin.
Kıyma ve soğanlar kavrulduktan sonra baharatlarını ve küçük küçük doğradığımız domatesleri ekleyip ocaktan alıyoruz.
Patlıcanları şeritler halinde soyuyoruz üzerlerine bol tuz serpip yarım saat kadar beklettikten sonra yıkayıp kuruluyoruz orta kısmını bıçakla kesiyoruz ve bol yağda kızartıyoruz.
Fırın tepsisine kızarttığımız patlıcanları yerleştirip daha önce kestiğimiz yerleri kaşıkla dikkatlice açıp hazırladığımız harçtan dolduruyoruz.
Salçayı  ve sıcak suyu karıştırıp tepsinin bir kenarından boşaltıyorum. 185'C de 15 dakika kaynatıyoruz Afiyet olsun














  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f