Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

PETEK MANTI



PETEK MANTI
 
1kg.un
2 yumurta
Tuz
Yeterince su
İç Malzemeleri
300 gr.kıyma
1 adet ince kıyım kuru sogan
Bir tutam ince kıyım maydanoz
Karabiber ,tuz ,kimyon

Üzeri icin
300 gr.yogurt
1 diş sarımsak
50 gr.tereyağı
1 tatlı kaşığı salça pul biber
Nane

*1 kg.unun ortasına tuz ve yumurtayı koyup azar azar su ekliyoruz .Mantı hamurumuz sert olacak bu yüzden suyu dikkatli ekleyiin.
Yoğurduğumuz hamurdan 8 adet küçük yumak döküp uzerini strec folye ile kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
*Kıyma harcına bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
*Soguk hamurumuzu merdane yardımıyla açıp unladığımız kalıbın üzerine seriyoruz.
*Petek kısımlarına hafif bastırarak kıymalı harctan nohut kadar dolduruyoruz.Üzerine bir yumak daha açıp seriyoruz. Merdane ile hamurun üzerinden birkaç kez sürterek kalıbın şeklini almasını saglıyoruz.
*Şeklin kenarından artan hamurları tekrar yumak yapıyoruz.
*Kalıbı ters çevirip kenarına vurarak mantıları çıkarıyoruz.
*Mantının kolay şekil alması için hamurun soguk olması ve her seferinde kalıbı unlamayı unutmayın. *Afiyet olsun
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f