Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

CEViZLi KETELER




Dışı çıtır çıtır içi kat kat ve cevizli
Poğaça formunda
CEViZLi KETELER

Annem her özel günde mutlaka bu ketelerden yapar  hazırlanışı çok kolay tarifi annemden sekillendirmesi benden nasıl olmuş sizce ?...

2 buçuk su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
yarım paket yaş maya
1 kg.un

İçine sürmek için
125 gr tereyağ yada margarin ( tabağa aldığınız tereyağını 6 eşit parçaya kesip oda sıcaklığında yumuşatın)
1 kase çekilmiş ceviz

Üzerine sürmek için
1 adet yumurta sarısı
çörekotu

Unu eleyip yogurma kabına alıyoruz, şeker ve tuzunu atıp ortasını çukurlastırıyoruz.
Yaş mayayı ılık suyun içerisine eritip hamura katıyoruz.
Ele yapısmayan bir hamur yoğurup hamurumuzu 6 adet büyük yumak yapıp üzerini nemli bezle örtüyoruz.
Hamuru açıp yufkaya altı eşit parçaya böldügümüz tereyağının bir parçasını sürüp üzerine ceviz ekeliyoruz bir yufka daha açıp üzerine kapatıyoruz. Onunda üzerine bir parca tereyağ sürüp ceviz ekeliyoruz bir uçtan baslayarak yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz.
Orta kısmını biraz elinizle bastırarak inceltip resimdeki gibi üç parmak genişliğinde keskin bir bıçakla kesip iki ucundan parmağınızla sıkıştırıp sekillendiriyoruz yağlı kağıt serdigimiz fırın tepsisine yerlestirip 15 dakika daha dinlendiriyoruz.
Yumurtasını sürüp cörekotunu serpip 190'C pisiriyoruz.
pogaca yumuşaklıgı istiyorsanız kuru maya yerine yarım paket yaş maya koyarsanız pogaca kadar yumusak olur Afiyet olsun  


 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim













 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f