Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

MiDYE BAKLAVASI



Yapım aşaması en kolay tatlılardan biriside Midye Baklavasıdır.Serbetsiz olarak yemeside lezzetli aslında uzun zamandır yapmayı planlıyordum bayrama denk geldi.
Herkese Keyifli huzurlu bir bayram diliyorum. Büyüklerin ellerinden öperim.

Midye Baklavası

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı buğday nişastası
1 yumurta
1 çay kaşığı silme tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
4 su bardağı un

İÇİ İÇİN
1 kase iri çekilmiş ceviz

ŞERBETİ İÇİN
3 Su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

HAMURLARI AÇMAK İÇİN
1 su bardağı buğday nişastası

*Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp çırpacakla çırpıyoruz. Önce nişasta, tuz ve kabartma tozunu ekleyip azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
*Hamurumuzu 12 eşit parçaya bölüyoruz üzerini mutfak bezi ile örtüp 15 dakika dinlendiriyoruz
* Hamurları tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz, üzerine nişasta serpiştirip üst üste koyuyoruz.
*Merdane yardımıyla hamuru açabildiğiniz kadar açıp inceltiyoruz. Bir ucundan başlayıp rulo haline getiriyoruz.
*Hamurumuzu bir parmak kalınlığında dilimliyoruz.
*Her dilimi çay tabağı kadar açıp içerisine ceviz koyup kenarlarını hafif bastırarak kapatıyoruz.
* Tereyağını tavada eritip tatlımızın üzerine döküyoruz.
*Önceden ısıttıgımız fırında 185'C pişiriyoruz.
* Şerbeti için şeker ve suyu tencereye ekleyip kayatıyoruz.Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip bir süre daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
*İlk sıcaklığı geçince ılık tatlının üzerine döküyoruz.
*Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim














  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f