SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE
Kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır.Pek çok sayfada tariflerim yayinlayıp pişkin pişkin bir de teşekkür ediyorlar
https://www.facebook.com/sofrayabuyurun ve
https://www.facebook.com/mutfakkeyfim sayfaları bana ait olup başka sayfalarda paylaşımım yoktur.
Annemin katkı maddesi olmadan hazırladığı benimde servis ettiğim doğal parfeler . Sakın itiraz etmeyin bende biliyorum parfenin nasıl yapıldığını fakat Torunları için hassas olan bir Annannenin katkısız ev yoğurdu ve taze meyvelerden hazırladığı yalancı dondurması yada parfesi :) Anneler her zaman haklıdır.
1 tane küçük elma
3-4 adet yumuşak kivi
1 çorba kasesi ev yoğurdu (süzme yoğurt)
3-4 kaşık Mascarpone
4-5 Kaşık Şeker (ben bal kullandım)
SÜSLEMEK iÇiN
2 -3 dilim kivi
4-5 tane kiraz
*Süzgecin içerisine bir tane kağıt havlu koyup yoğurdu içine boşaltıp yarım saat bekletiyoruz ev yoğurdumuz doğal süzme yoğurda dönüşecektir.
*Elma ve kiviyi robotta çekip bütün malzemeleri çukur bir kapta karıştırıyoruz.
*İsterseniz özel kek kalıplarına isterseniz plastik kaplara porsiyonluk olarak doldurup buzlukta 3-4 saat bekletip mevsim meyveleriyle servis ediyoruz.
*İçerisinde koruyucu madde olmadığı için buzlukta aylarca bekletmeyin .
*Sıcak havalarda çocuklarınız için hem ekonomik hemde doğal bir dondurmada diyebiliriz.
*Annannemizin ellerine sağlık.
2 yorum:
Yasemin hanım ellerinize sağlık. KiViLi PARFE harika görünüyor. Tarifi en kısa zamanda deneyeceğim.
Teşekkürler 😉
Yorum Gönder