Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ÇELENK BÖREK



Çelenk Börek

 Kalabalık kahvaltılar ve özel günlerde sunumuyla göz dolduran ve lezzeti tartışılmaz bu güzel börekçikleri yapmaktan zevk alıyorum. Hem pratik hemde görsel

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 kg.yakın (800gr.)un

İç Harcı
1 kase dövülmüş Sari Haşhaş + 1 su bardağı eritilmiş tereyağ

Üzerine
1 yumurta

Ilık sütün içerisine mayayı ve şekeri eritip sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz.
Tuz ve ununu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan sekiz büyük yumak döküyoruz.

Her yumağı büyük servis tabağı kadar açıyoruz. İçerisine haşhaşlı tereyağdan sürüyoruz. Yufkayı rulo şeklinde sarıyoruz. Elimizle ileri geri sürterek ruloyu biraz inceltip keskin bir bıçakla hamurumuzu uzunlamasına kesiyoruz. 
İki parça olan hamurumuzun kesik kısımları dışa dönük olarak örüyoruz iki ucu birleştirip iri bir simit şeklinde börekçigimizi hazırlıyoruz. 
Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıyoruz. 
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine börekleri yerlestiriyoruz. 
Yumurtasını sürüp önceden ısıttıgımız fırında 195 'C pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim













  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

Susam Corekotu dedi ki...

ellerine sağlık

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f