Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

SUCUK



Ev Yapımı Doğal Sucuk

Malzemeler
3 kg.yağlı kıyma
10 diş dövülmüş sarımsak
2 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı karabiber( acı sevmeyenler 1 tatlı kaşığı )
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sucuk baharatı (aktarlarda bulunuyor )

Kıymanın içerisine dövülmüş sarımsak , karabiber, kırmızı toz biber ve tuzunu atıp yoguruyoruz.
Köfte harcından biraz daha fazla yorulacaklardır.
Sucuk baharatını ekleyip tekrar yoguruyoruz.
Yogurma işlemini bitirdikten sonra tadına bakıp damak tadınıza göre baharat ve acı pul biber ekleyip yoğurup 2 gün buzdolabında bekletiyoruz.
2 gün sonra tavada bir miktar pişirip dinlenmiş ve baharatlarını çekmiş olarak tadına bakıyoruz.
Damak tadınıza göre baharat , acı yada tuz ilave edip tekrar yoguruyoruz.
Strec naylon folyoya tuketebileceginiz kadar sucuk koyup elimizle sıkarak sarıyoruz.
İstediğiniz boyutta şekillendirip buzluğa atıyoruz.
İçinde katkı maddesi olmadığı için buzlukta saklamak daha sağlıklı olacaktır zira dışarda kurutmak riskli olabilir .
Afiyet olsun

Sucuk baharatının içinde (1 kg.yağlı kıyma için)
15-20gr. az tuzla dövülmüş sarımsak
15-20 gr. kırmızı toz biber
15-20gr.tuz
4-5gr.karabiber
4-5gr.cemen
1 gr.yeni bahar
0.05gr.tarcin
0.05gr.karanfil
2 gr.kisnis tozu bulunmaktadır.
İsteğe bağlı olarak acı biber ilave edebilirsiniz.Sucuk baharatini
Aktardan alırsanız kaç kg.sucuk yapacaksanız ona göre veriyorlar tam denk geliyor.
 Not: Yurtdışında bağırsak satışı yasak oldugu için mecburen strecfolyeye sarıp donduruyoruz. Donduktan sonra streçfolyoyu açıp posetliyoruz.

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz  
https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim












  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

selma Yıldırım dedi ki...

Maşallah diyorum Yademincim... çoook marifetlisin... ailen çok şanslı

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f