Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KUYMAK



KUYMAK

Karadeniz bölgesine ait yöresel lezzeti herkesin affına sığınarak biraz daha hafif hale getirmeye çalıştım. Ev halkı her kuymak yediğinde tansiyona yada kolesterol tavan yapıyor bu nedenle biraz az tereyağlı ve mozzeralle peyniriyle de yağsız ve tuzsuz hale getirdik artık ev halkı pazar günlerini baygınlık geçirmiyor.  

3 -4  kişilik

70 gr . tereyağ (2 tepeli yemek kaşığı)
2-3 su bardağı ılık su
4-5 yemek kaşığı mısır unu
200gr.kuymak peyniri yada hafif olması için mozzarella peyniri
yağlı severler için kaşar peyniride olur.

Kuymak peyniri Karadeniz Bölgesinde bulmak çok kolay ben her tatilimde mutlaka birkaç kg.alip küçük paketler yapıp buzlukta hazır bulundururum.
Tereyağını kısık ateste eritiyoruz. Yağı yakmamak çok önemlidir.
Eriyen tereyağının içerisine mısır ununu ekleyip ocağımızı da orta ateşe alıp kavuruyoruz.
Mısır unu göz göz olmaya başlayınca önce ilk bardakla suyu koyup iyice karıştırıyoruz. Sonra kalan suyunu ilave edip 10 dakika kadar pişiriyoruz. Suyunu çekerse mutlaka su ilave ediyoruz.
Özellikle ev yapımı mısır unu suyu çok çekiyor.
Peynirimizi katmadan önce ocağımızı iyice kısıp mısır unlu karışımın akıcı kıvam da olmasına dikkat ederek (eğer kuru olduysa su ilave edip puding kıvamını ayarlayın)peynirleri ekleyip eriyene kadar bekletip sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f