İki Renkli Şehriye Pilavı
Şehriye Pilavı soğuk mezelerin yanına çok yakışıyor mutlaka deneyin.
2 su bardağı şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı sıcak su
Tuz
*Şehriyenin yarısını tencerede sıvıyağla birlikte renk alana kadar kavuruyoruz.
*Kavrulan şehriye diğer yarısını da boşaltıp karıştırıyoruz. Sıcak suyunu ilave katıp tereyağını ve tuzunu da ekleyip karıştırıyoruz.
*Orta ateşte pişiriyoruz.
*Suyunu çektikten sonra iki kat kağıt havlu peçete kapatıp demlenmeye bırakıyoruz .
*Hafif ve leziz bir tat afiyet olsun
SOĞUK MEZELER İÇİN LİNKİ TIKLAYINIZ
Domates Soslu Patlıcan
http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/05/domates-soslu-patlican.html
Rus Salatası
http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/03/rus-salatasi.html
*Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz
https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder