Fırında Alabalık
3-4 adet alabalık
3-4 dal maydanoz
3-4 dal defne yaprağı...
Dilimlenmiş bir adet limon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, pul biber, köri
Fırınlamak için
1 buçuk su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
3-4 dilim limon
1adet havuç
tuz
Balıkların içini temizliyoruz.
Zeytinyağı ve baharatları cırpıp balıkların içerisine sürüyoruz. Maydanoz, defne yaprağı ve limon dilimlerini de balığın içerisine yerlestirip tepsiye diziyoruz.
Sıcak su salca yağ ve tuzu çırpıyoruz balıkları dizdigimiz tepsiye boşaltıp doğradığımız havuçları ve sarımsakları ekleyip 180'C 20-25 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder