Elmalı Tart
Tart Hamuru
Yarım paket margarin yada tereyağ(125gr.)
1 yemek kaşığı yoğurt...
2 yemek kaşığı nisasta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
yarım paket vanilya şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
yeterince un
iç Harcı
2 tane elma
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1paket kırık badem
Elmaları rendeleyip şeker ve tarçınla ocakta bir süre pisiriyoruz.Suyunu çekmeye başlayınca ocaktan alıp sogumaya bırakıyoruz.
Margarini oda sıcaklığında yumuşatıp içerisine un haric bütün malzemeyi katıp yoguruyoruz.
Azar azar un ekleyip kurabiye hamuru kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
ister küçük kalıpları isterseniz büyük tart kalıbını önce yağlayıp biraz unluyoruz küçük kalıplar için ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açıp kalıplara yayıyoruz.
Resimdeki gibi çatalla tabanına delikler açıyoruz.
Sogutulmus elmadan kalıplara dolacak sekilde koyup üzerine hamurdan kesilmis bantlar yada kırık badem döküyoruz.
180 'C kısa süreli pisiriyoruz. (kenarları pembelesince yeterli)
Tartları kalıptan soguduktan sonra çıkartıp elma yada kremsanti ile servis yapıyoruz afiyet olsun
Tart Hamuru
Yarım paket margarin yada tereyağ(125gr.)
1 yemek kaşığı yoğurt...
2 yemek kaşığı nisasta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
yarım paket vanilya şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
yeterince un
iç Harcı
2 tane elma
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1paket kırık badem
Elmaları rendeleyip şeker ve tarçınla ocakta bir süre pisiriyoruz.Suyunu çekmeye başlayınca ocaktan alıp sogumaya bırakıyoruz.
Margarini oda sıcaklığında yumuşatıp içerisine un haric bütün malzemeyi katıp yoguruyoruz.
Azar azar un ekleyip kurabiye hamuru kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
ister küçük kalıpları isterseniz büyük tart kalıbını önce yağlayıp biraz unluyoruz küçük kalıplar için ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açıp kalıplara yayıyoruz.
Resimdeki gibi çatalla tabanına delikler açıyoruz.
Sogutulmus elmadan kalıplara dolacak sekilde koyup üzerine hamurdan kesilmis bantlar yada kırık badem döküyoruz.
180 'C kısa süreli pisiriyoruz. (kenarları pembelesince yeterli)
Tartları kalıptan soguduktan sonra çıkartıp elma yada kremsanti ile servis yapıyoruz afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder