Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ELMALI TART


 
Elmalı Tart

Tart Hamuru
Yarım paket margarin yada tereyağ(125gr.)
1 yemek kaşığı yoğurt...
2 yemek kaşığı nisasta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
yarım paket vanilya şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
yeterince un

iç Harcı
2 tane elma
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1paket kırık badem

Elmaları rendeleyip şeker ve tarçınla ocakta bir süre pisiriyoruz.Suyunu çekmeye başlayınca ocaktan alıp sogumaya bırakıyoruz.
Margarini oda sıcaklığında yumuşatıp içerisine un haric bütün malzemeyi katıp yoguruyoruz.
Azar azar un ekleyip kurabiye hamuru kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
ister küçük kalıpları isterseniz büyük tart kalıbını önce yağlayıp biraz unluyoruz küçük kalıplar için ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açıp kalıplara yayıyoruz.
Resimdeki gibi çatalla tabanına delikler açıyoruz.
Sogutulmus elmadan kalıplara dolacak sekilde koyup üzerine hamurdan kesilmis bantlar yada kırık badem döküyoruz.
180 'C kısa süreli pisiriyoruz. (kenarları pembelesince yeterli)
Tartları kalıptan soguduktan sonra çıkartıp elma yada kremsanti ile servis yapıyoruz afiyet olsun 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 





 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f