Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

HAMSiLi PiLAV

Hamsili Pilav

Öncelikle belirtmek isterim bu orjinal hamsili pilav tarifi degildir Çocuklarında yiyebileceği şekilde sade pilavla yaptım.
Çokta güzel oldu tavsiye ederim.

1kg.hamsi
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz, karabiber, sarımsak tozu
1 çay tabağı kadar kıyılmış maydanoz
1 tepeli tatlı kaşığı oda sıcaklığında yumuşama margarin

Pilav için
(4 kişilik bir aile için )
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
tuz
1 tepeli yemek kaşığı tereyağ

Pirinci yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz. Tereyağını tencerede eritip pirinçli ekleyip kavuruyoruz. Sıcak suyunu ekleyip tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz.
Hamsilerin kılçiklarıni ayıklayıp yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz.
Orta boy kek kalıbına oda sıcaklığında beklettigimiz margarini sürüyoruz.
Hamsileri yagladigimiz kalıba diziyoruz baharatlarını sepistirip taban kısmına biraz maydanoz serpip pisirdigimiz pilavdan bir kat seriyoruz bir tutam maydanoz daha serpip tekrar pilava dolduruyoruz.
Hamsileri pilavın üzerine kapatıp 185 'C pişiriyoruz.Pisen pilavimizin üzerine servis tabağını kapatıp ters çeviriyoruz bol salata ile servis ediyoruz afiyet olsun
https://www.facebook.com/mutfakkeyfim









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f