HAMSiLi PiLAV
Öncelikle belirtmek isterim bu orjinal hamsili pilav tarifi degildir Çocuklarında yiyebileceği şekilde sade pilavla yaptım.
Çokta güzel oldu tavsiye ederim.
1kg.hamsi
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz, karabiber, sarımsak tozu
1 çay tabağı kadar kıyılmış maydanoz
1 tepeli tatlı kaşığı oda sıcaklığında yumuşama margarin
Pilav için
(4 kişilik bir aile için )
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
tuz
1 tepeli yemek kaşığı tereyağ
Pirinci yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz. Tereyağını tencerede eritip
pirinçli ekleyip kavuruyoruz. Sıcak suyunu ekleyip tuzunu atıp pişmeye
bırakıyoruz.
Hamsilerin kılçiklarıni ayıklayıp yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz.
Orta boy kek kalıbına oda sıcaklığında beklettigimiz margarini sürüyoruz.
Hamsileri yagladigimiz kalıba diziyoruz baharatlarını sepistirip taban
kısmına biraz maydanoz serpip pisirdigimiz pilavdan bir kat seriyoruz
bir tutam maydanoz daha serpip tekrar pilava dolduruyoruz.
Hamsileri
pilavın üzerine kapatıp 185 'C pişiriyoruz.Pisen pilavimizin üzerine
servis tabağını kapatıp ters çeviriyoruz bol salata ile servis ediyoruz
afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder