Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KAFESLi BÖREK



Kafesli Börek
iç harcı
yarım kilo haşlanmış patates
karabiber ve pul biber
maydanoz...
tuz

Hamuru için
1su bardağı sıvı krema yada ılık süt
1su bardağı Ilık su
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım paket yaş maya
1yemek kaşığı şeker
1tatlı kaşığı tuz
1yumurta (sarısı üzerine)
Un

Ilık suyun içerisine şeker ve mayayı eritiyoruz.Önce sıvı malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.
Azar azar un ekleyip ele yapısmayan bir hamur yogurup yarım saat dinlendiriyoruz

Hamurumuzdan portakal büyüklüğünde 2 yumak alıyoruz.
ilk yumağı açıp patates yada peynirli harctan koyuyoruz.
İkinci yumağımızda aynı büyüklükte açıp pizza bıçağıyla eşit aralıklarla şeritler halinde bir ucundan tutacak sekilde kesiyoruz.
Oklava yardımıyla ilk yumağın üzerine kapatıp şeritleri resimdeki gibi dışa bırakıyoruz.
Hamurdan küçük bir yumak daha alıp aynı eşitlikte şeritler kesip hamurun üzerine kapattığımız şeritli hamurun aralarından geçirerek kafes şekli veriyoruz.
kenarlarını bıçakla kesip düzenliyoruz.Kalan seritlerden örgüler yapıp hamurumuzun kenarlarını süsleyerek düzenliyoruz
yumurtasını sürüp 190'C pisiriyoruz .Afiyet olsun

 





 






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 yorum:

Adsız dedi ki...

www.Herrenk.com
Herrenk mutfagi
Ellerine saglik:-) cok guzel bir borek olmus :-)

Yasemin Yigit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yasemin Yigit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yasemin Yigit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yasemin Yigit dedi ki...

Teşekkürler canım

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f