Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

AHUDUDULU TART



Ahududu"lu Tart

Nazara mı geldik bilemiyorum nazar etmeyin ne olur tarifleri hep veriyorum deneyin sizinde olur :)
 ilk  defa yaptığım bir pasta kaza geçirdi kenarları kırıldı bunda da vardır bir hayır mutfakta çareler tükenmez kırıkta olsa Ahududulu Tartımız hazır

Tart Hamuru...
125gr.margarin
yarım su bardağı pudra sekeri
1yemek kaşığı tepeli nisasta
1 yemek kaşığı yogurt
1paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardagi un

iç kreması
1 paket hazır kremşanti
1su bardağı soğuk süt

üzeri için
Dondurulmus yada taze ahududu (himmer)

margarini önceden oda sıcaklığında bekletip kendiliginden yumuşatıyoruz un hariç bütün malzemeleri katıp özleşene kadar yoguruyoruz sonra 2 bardak unu azar azar ekleyerek hamura yediriyoruz ele yapısmayan bir hamur elde ediyoruz .
Streç naylona sarıp buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.
Tart kalıbını önce yağlayıp sonra un ekeleyip hamuru kalıba bastırarak sekillendiriyoruz .
Küçük bir yumak ayırarak kalıbın kenarına resimdeki gibi burma sekil yapıyoruz .Tart hamurunun taban ve yanlarına çatalla delikler açıyoruz.
180'C hamur kendi cekip cok hafif renk alana kadar pisiriyoruz.
pistikten sonra ben ilk sıcaklığı geçince kalıptan çıkarıyoruz.
kremsantiyi soguk sütle koyulasana kadar çırpıyoruz. Soguyan pastamıza kremşantiyi sürüp üzerine ahududuları diziyoruz.Buzdolabında 1 saat bekletip servis ediyoruz afiyet olsun






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f