Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

RAMAZAN MENÜLERİ





RAMAZAN MENÜLERİ

🍗FIRINDA SEBZELİ İNCİK
🍅SEBZELİ ŞEHRİYE ÇORBASI
🍆AJVAR
🍓LAKTOZSUZ PASTA


FIRINDA SEBZELI İNCİK

6 Adet tavuk incik
4 adet patates
4 adet domates

TAVUK SOSU

Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı bal
Kekik
Tuz
Kırmızı toz biber

Sos icin bütün malzemeleri genis bir kapta karıştırıyoruz.Tavukları temizleyip iki tarafından bıçak derin çizik yapıp borcam tepsiye diziyoruz.

PATATES SOSU
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Biberiye ,kekik ve pul biber
Patatesleri soyup elma seklinde dogruyoruz.Baharatlarla karıştırıyoruz .

Önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar tavuk etlerini pisirip ,sonra patates ve domatesleri ekleyip üzerini Islatılmış yağlı fırın kağıdı ile sarıp pismeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim



SEBZELİ TAVUK ÇORBASI

1 adet tavuk but
1 adet kırmızı kapya biber
1adet soğan
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patates
2 adet domates
1 çay bardağı şehriye
Bir tutam kıyılmış  maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
1 yemek kaşığı Biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tavuk buduna 3 du bardağı su ekleyip bir tutam tuz atıp pismeye bırakıyoruz.
Bütün sebzeleri ince ince doğruyoruz.
Zeytinyağını tencereye koyup domates hariç bütün sebzeleri kavuruyoruz.
Domatesini ,salçasını ekleyip kaynatıyoruz.
Pişen tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Tavuk butunu tel tel ayırıyoruz.
Kaynayan çorbaya  şehriyesini ve tavuk parcalarını ekleyip pismeye bırakıyoruz.
Pişen çorbamızı servisten önce maydanoz ekeleyip servis ediyoruz .Afiyet olsun.
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim



HAJVAR

4 adet közlenmiş patlıcan
4 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 buçuk yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
tuz, karabiber
isteğe bağlı olarak acı pul biber

Soğanı küçük küçük kıyıp tavada yağla birlikte saydamlasana kadar kavurup küp şeklinde doğradığımız közlenmiş patlıcanları ilave edip birlikte kavuruyoruz.
Kırmızı biberleri de doğrayıp kavrulan patlıcanlara ilave edip 5 dakika daha kavurup ezdigimiz sarımsakları ilave ediyoruz.
Ocaktan alıp biraz soguduktan sonra parçalayıcı  robotun içerisine boşaltıp püre haline gelene kadar çırpıyoruz.
Sonra tekrar tavamıza boşaltip ocağı açıyoruz sirkesini ve baharatlarını ekleyip kısa süreli kavurup ocaktan alıyoruz.
İsterseniz sıcak olarak isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 


LAKTOZSUZ (LAKTOSEFREIE)
AHUDUDULU HAŞHAŞLI PASTA

Pastamızda un kullanmadım.

 Taban Keki
4 yumurta
100 gr.oda sıcaklığında laktozsuz tereyağı
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı siyah haşhaş
1çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın

 KREMASI
 500 gr.laktozsuz ekşi krema
250 ml.laktozsuz sıvı krema
 Yarım limon suyu
 1 çay bardağı şeker

 ÜST SOSU
300gram Ahududu (dondurulmuşda olur)
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı bitkisel jelatin (yada 2 yemek kaşığı nişasta )

 🥣 Tereyağını, şeker ve yumurta sarısı birlikte çırpıyoruz.
🥣Tarçın, ceviz ve haşhaş karıştırıyoruz.
🥣Yumurtanın beyazını köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
 🥣İki harcı birleştiriyoruz, tarçınlı karışımı azar azar ekleyerek spatulayla karıştırıyoruz.
 🥣26''lık kelepçeli kalıba yağlı fırın kağıdı serip,harcımızı boşaltıyoruz.
🥣180 'C yaklaşık olarak 40dakika pişiriyoruz.
 🥣Ekşi kremaya şeker ,vanilya ve limon ekleyip çırpıyoruz.
 🥣Diğer kremayıda başka bir kapta çırpıp iki kremayı birlestiriyoruz.Buzdolabında bekletiyoruz. 🥣Üzerinin sosu için bütün malzemeleri kücük bir tencereye koyup koyulaşana kadar pisiriyoruz. Ilıyıncaya kadar bekletiyoruz.
 🥣Pastamızın taban kekinin üzerine kremayı boşaltıp düzeltiyoruz. Ilık sosuda üzerine boşaltıp buzdolabında dinlendiriyoruz.
 🥣Afiyet olsun
 Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f