YUFKALI KADAYIF SARMA
Bugüne kadar hep hazır baklava yufkası kullandım. Kızardıktan sonra bazen içleri dökülüyordu lezzet olarak harika olan Yufkalı Kadayıf sarmayı bu sefer ev yapımı yufka ile denedim ve sonuç harika oldu.
Malzemeler
İsterseniz hazır baklava yufkası ile de yapabilirsiniz.
1 yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı sirke
bir fiske tuz
3-4 su bardağı un
İçi için
250gr taze kadayıf
2 su bardağı çekilmiş ceviz
125 gr eritilmiş tereyağ
Üzerine
Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yufkaları açmak için
1 kase nişasta
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
• Şeker ve suyu tencereye koyup kaynatıyoruz, kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıyoruz
• Hamurdan 20 adet yumak yapıyoruz üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 15 dakika dinlendiriyoruz.
• Kadayıfı elimizle parçalayıp havalandırıp içerisine tereyağını ekleyip iyice yediriyoruz.
• Yumakları ikişer ikişer nişastaya bulayıp çay tabağı kadar açıyoruz. İki tane üst üste koyup nişasta serperek açabildiğimiz kadar açıyoruz.
• Yufkanın ortasına tereyağlı kadayıftan koyup üzerine ceviz ekeliyoruz. Bir uçtan
• Keskin bir bıçakla bir parmak genişliğinde rulo kadayıfı kesiyoruz. Tepsiye sıkça diziyoruz.
• Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz. Tereyağını sıvıyağla çırpıyoruz fırça yardımıyla kadayıf yufkalarının üzerine sürüyoruz.
• Önceden ısıttıgımız fırında 180’C pisiriyoruz
• Yufkalı kadayıfımızın ilk sıcaklığı geçtikten sonra ılık şerbeti üzerine döküyoruz.
• Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder