Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

LAKTOZSUZ (LAKTOSEFREIE)  AHUDUDULU HAŞHAŞLI PASTA 



LAKTOZSUZ (LAKTOSEFREIE)
AHUDUDULU HAŞHAŞLI PASTA

Pastamızda un kullanmadım.

 Taban Keki
4 yumurta
100 gr.oda sıcaklığında laktozsuz tereyağı
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı siyah haşhaş
1çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın

 KREMASI
 500 gr.laktozsuz ekşi krema
250 ml.laktozsuz sıvı krema
 Yarım limon suyu
 1 çay bardağı şeker

 ÜST SOSU
300gram Ahududu (dondurulmuşda olur)
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı bitkisel jelatin (yada 2 yemek kaşığı nişasta )

 🥣 Tereyağını, şeker ve yumurta sarısı birlikte çırpıyoruz.
🥣Tarçın, ceviz ve haşhaş karıştırıyoruz.
🥣Yumurtanın beyazını köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
 🥣İki harcı birleştiriyoruz, tarçınlı karışımı azar azar ekleyerek spatulayla karıştırıyoruz.
 🥣26''lık kelepçeli kalıba yağlı fırın kağıdı serip,harcımızı boşaltıyoruz.
🥣180 'C yaklaşık olarak 40dakika pişiriyoruz.
 🥣Ekşi kremaya şeker ,vanilya ve limon ekleyip çırpıyoruz.
 🥣Diğer kremayıda başka bir kapta çırpıp iki kremayı birlestiriyoruz.Buzdolabında bekletiyoruz. 🥣Üzerinin sosu için bütün malzemeleri kücük bir tencereye koyup koyulaşana kadar pisiriyoruz. Ilıyıncaya kadar bekletiyoruz.
 🥣Pastamızın taban kekinin üzerine kremayı boşaltıp düzeltiyoruz. Ilık sosuda üzerine boşaltıp buzdolabında dinlendiriyoruz.
 🥣Afiyet olsun





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f