Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

LOKMA TATLISI





Lokma Tatlısı

1 su bardağı (250ml )su
2 su bardağı tepeli un (250ml.bardakla ölçtüm)
1/4 yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yarım limon suyu

Şeker ve suyu tencerede kaynatıyoruz kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Yaş maya ve şekere önce yarım bardak su ve iki kaşık kadar un ekleyip çırpıyoruz.
Kalan suyu ve sıvı yağını ekleyip azar azar un ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
Yapışkan bir hamur elde ediyoruz çırpacakla hamuru kaldırdığımız da parça parça dökülecek kıvamda olmalı.
Hamurun üzerini kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz. Hamur iki katı olacaktır.
Tavaya bol yağ koyup kızdırıyoruz
Elimizi ve bir adet tatlı kaşığını yağlayıp hamuru avucumuzla sıkıp tatlı kaşığı ile resimdeki gibi alıp kızgın yağa bırakıyoruz.
Ocağı çok harlı açmayın lokmalar hızlı pişer içi çiğ kalır.
Tavada ki lokmaları kevgirle alıp soğuk Şerbetin içine koyuyoruz.
Tavaya tekrar lokma döküp onlar kızarmadan önce serbettekileri servis tabağına alıyoruz.
Bütün hamuru bitirene kadar aynı işlemleri yapıyoruz.
Tatlı mızı soguduktan sonra servis ediyoruz afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f