Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

FIRINDA ÖRDEK

FIRINDA ÖRDEK 🦆🦆🦆

🦆Kalabalık misafirler ,özel günler için bana göre pratik ve lezzetli bir yemek önerimle geldim .
🦆Yanına pilav ,çorba yada Ördek ve taze sebzelerle de servis edebilirsiniz.
Ördek ,tavuk ,hindi gibi beyaz et pişirdiğimde mutlaka nohutla birlikte pişirip pilavla, çorbalar için buzlukta her daim tavuk suyunu bulundururum😉
🦆🦆
1 adet ördek 
500 gr. Önceden ıslatılmış nohut 
Tuz 
3-4 litre su 
🦆🦆
Fırınlamak için 
Tuz,karabiber, kırmızı toz biber ,kekik karışımı 
Ördeğın kendi yağlı suyu 
🦆🦆
Ördegim kücük tüylerini ,içini ,dışını temizliyoruz.
Ayaklarını birbirine iple bağlayıp  geniş bir tencereye yerleştiriyoruz.
Nohutlar önceden ıslatmıştım.Nohutları da tencereye boşaltıp ,tuzunu atıyoruz.
Suyunu ekleyip yaklaşık bir saat orta ateşte haşlanmaya bırakıyoruz.
Nohutlar erken pişecegi için arada kontrol edip piştiğinde nohutları tencereden alıp ördegi devam pişiriyoruz.
Haşlanan ördegi bir tepsiye alıyoruz  üzerine baharatlarini elimizle sürüp tenceredeki ördek suyunun yağından üzerine döküyoruz.
Fırın kağıdını ıslatıp ördegin üzerini kapatıp önceden ısıtılmış fırında 200'C 40 dakika pişiriyoruz.
Nohutları birer yemeklik poşetleyip üzerine ördek suyundan birer çay bardağı ekleyip,
Pilavlarda ve çorbalarda kullanmak için buzlukta donduruyoruz. 
Afiyet olsun.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f