HAJVAR (PATLICAN SOSU)
Közlenmiş Patlıcan severlere hafif ve lezzetli bir dip sos tarifimiz var özellikle et yemeklerinin yanında güzel bir tamamlayıcı meze olarak sunabileceginiz Hajvar'ı , Kahvaltılarınızda da ekmeğe sürerek yiyebilirsiniz.
Fazla miktarda yapıp cam kavanozlarda vakumlu olarak buzdolabında 2-3 haftada saklayabilirsiniz.
4 adet közlenmiş patlıcan
4 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 buçuk yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
tuz, karabiber
isteğe bağlı olarak acı pul biber
Soğanı küçük küçük kıyıp tavada yağla birlikte saydamlasana kadar kavurup küp şeklinde doğradığımız közlenmiş patlıcanları ilave edip birlikte kavuruyoruz.
Kırmızı biberleri de doğrayıp kavrulan patlıcanlara ilave edip 5 dakika daha kavurup ezdigimiz sarımsakları ilave ediyoruz.
Ocaktan alıp biraz soguduktan sonra parçalayıcı robotun içerisine boşaltıp püre haline gelene kadar çırpıyoruz.
Sonra tekrar tavamıza boşaltip ocağı açıyoruz sirkesini ve baharatlarını ekleyip kısa süreli kavurup ocaktan alıyoruz.
İsterseniz sıcak olarak isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz afiyet olsunolsunn
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi
Girit Mezesi
Adındanda anlaşılaçağı gibi GİRİT mutfağına ait bu mezeyi İster
kahvaltıda isterseniz soğuk meze olarak hazirlayabileceginiz nefis bir
lezzet. Peyniriniz ne kadar lezzetli olursa mezenizde o kadar lezzetli
olur.
*300gr.beyaz peynir (Ezine Peyniri)
*2 diş sarımsak
*1 çay bardağı çekilmiş ceviz
*1 çay bardağı zeytinyağı
*karabiber, kimyon, kekik , tuz
Beyaz peyniri çatalla iyice eziyoruz. Ezilmiş sarımsağı ekleyip ezmeye
devam ediyoruz.Diğer malzemeleri de ekleyip her seferinde ezerek
karıştırıyoruz. Tuz oranını peynirin tuzunu dikkate alarak
ekleyin.Zeytinyağını azar azar ilave edip peynire yediriyoruz. Peynir
her karşımda zeytinyağını emecektir. . Bu oranı yakalamanız önemlidir.
Mezemizi servis tabağına alıp servis ediyoruz. Afiyet olsun
HARDAL SOSLU MAKARNA SALATASI
Uzun yıllar makarna salatası yemedim nerdeyse her özel günde yapılan bu
pratik salatayı çoğu yerde kendinden geçecek kadar haşlanmış icinede
dolapta ne varsa doldurup davet masalarına yerleştirilmiş olarak
buluyordum hem mideye zarar hemde göz zevkimize. Hanımlar biraz daha
dikkat
2 kişiliktir
1 su bardağı küçük boy kelebek makarna
Bir tutam roka
1 dal yeşil soğan
2 yemek kaşığı mısır
2 yemek kaşığı mor lahana turşusu
Hardal Sosu için
(Bu sosu yeşil salatalar da da kullanabilirsiniz
1 yemek kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı mayonez
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Makarnayı haşlıyoruz , çok fazla pişirmeye dikkat edelim,Mor lahana
turşusunu sudan geçirip, roka ve soğanla birlikte ince ince doğuyoruz.
Sosumuzun malzemelerini bir kasede iyice karıştırıyoruz.
Haşlanmış makarnayı soguttuktan sonra hardal sosu ile iyice karıştırıp
diğer salata malzemelerini ekleyip servis ediyoruz.Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder