Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

YILBASI MEZELERi

 

YILBAŞI MEZELERi

*KARNIBAHAR KIZARTMASI
*HARDAL SOSLU MAKARNA SALATASI
*GiRiT MEZESi
*AJVAR



HAJVAR   (PATLICAN  SOSU)

Közlenmiş Patlıcan severlere hafif ve lezzetli bir dip sos tarifimiz var özellikle et yemeklerinin yanında güzel bir tamamlayıcı meze olarak sunabileceginiz Hajvar'ı , Kahvaltılarınızda da ekmeğe sürerek yiyebilirsiniz.
Fazla miktarda yapıp cam kavanozlarda vakumlu olarak buzdolabında 2-3 haftada saklayabilirsiniz.

4 adet közlenmiş patlıcan
4 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 buçuk yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
tuz, karabiber
isteğe bağlı olarak acı pul biber

Soğanı küçük küçük kıyıp tavada yağla birlikte saydamlasana kadar kavurup küp şeklinde doğradığımız közlenmiş patlıcanları ilave edip birlikte kavuruyoruz.
Kırmızı biberleri de doğrayıp kavrulan patlıcanlara ilave edip 5 dakika daha kavurup ezdigimiz sarımsakları ilave ediyoruz.
Ocaktan alıp biraz soguduktan sonra parçalayıcı  robotun içerisine boşaltıp püre haline gelene kadar çırpıyoruz.
Sonra tekrar tavamıza boşaltip ocağı açıyoruz sirkesini ve baharatlarını ekleyip kısa süreli kavurup ocaktan alıyoruz.
İsterseniz sıcak olarak isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz afiyet olsunolsunn

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi

  

 


KARNIBAHAR KIZARTMASI

1 adet karnıbahar

Yarım cay bardağı sıvıyağ
Tuz ,karabiber, toz kırmızı biber bir tutam kuru maydanoz 

1 Kase yogurt 
1 diş sarımsak 
Tuz
 
Karnıbaharları parmak kalınlıgında dilimliyoruz.
Yağ ve baharatları bir kase karıştırıyoruz. 
Teflon tavayı ocakta ısıtıyoruz( orta ateşte) karnıbaharların iki tarafını karıştırdıgımız sostan fırca ile sürüyoruz . 
Iki taraflı tavada kızartıyoruz kızardıktantan sonra tavanın kapağını kapatıp 5-6 dakika daha pişirip servis tabağına alıyoruz. 
Yogurda sarımsak sıkıp ,tuz atıp Karnıbaharların üzerine döküp servis ediyoruz. 
Afiyet olsun.

 

 Girit Mezesi
Adındanda anlaşılaçağı gibi GİRİT mutfağına ait bu mezeyi İster kahvaltıda isterseniz soğuk meze olarak hazirlayabileceginiz nefis bir lezzet. Peyniriniz ne kadar lezzetli olursa mezenizde o kadar lezzetli olur.

*300gr.beyaz peynir (Ezine Peyniri)
*2 diş sarımsak
*1 çay bardağı çekilmiş ceviz
*1 çay bardağı zeytinyağı
*karabiber, kimyon, kekik , tuz

Beyaz peyniri çatalla iyice eziyoruz. Ezilmiş sarımsağı ekleyip ezmeye devam ediyoruz.Diğer malzemeleri de ekleyip her seferinde ezerek karıştırıyoruz. Tuz oranını peynirin tuzunu dikkate alarak ekleyin.Zeytinyağını azar azar ilave edip peynire yediriyoruz. Peynir her karşımda zeytinyağını emecektir. . Bu oranı yakalamanız önemlidir. Mezemizi servis tabağına alıp servis ediyoruz. Afiyet olsun

 

 

 HARDAL SOSLU MAKARNA SALATASI

Uzun yıllar makarna salatası yemedim nerdeyse her özel günde yapılan bu pratik salatayı çoğu yerde kendinden geçecek kadar haşlanmış icinede dolapta ne varsa doldurup davet masalarına yerleştirilmiş olarak buluyordum hem mideye zarar hemde göz zevkimize. Hanımlar biraz daha dikkat

2 kişiliktir

1 su bardağı küçük boy kelebek makarna
Bir tutam roka
1 dal yeşil soğan
2 yemek kaşığı mısır
2 yemek kaşığı mor lahana turşusu

Hardal Sosu için
(Bu sosu yeşil salatalar da da kullanabilirsiniz
1 yemek kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı mayonez
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Makarnayı  haşlıyoruz , çok fazla pişirmeye dikkat edelim,Mor lahana turşusunu sudan geçirip,  roka ve  soğanla birlikte ince ince doğuyoruz.
Sosumuzun malzemelerini bir kasede iyice karıştırıyoruz.
Haşlanmış makarnayı soguttuktan sonra hardal sosu ile iyice karıştırıp diğer salata malzemelerini ekleyip servis ediyoruz.Afiyet olsun

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f