Sebzeleri mevsiminde yemeyi tavsiye ederim KARNIBAHAR'ın tam zamanı haşlamadan, kolaylıkla yapabileceginiz bir tarifle haftaya başlayalım
KARNIBAHAR KIZARTMASI
1 adet karnıbahar
Yarım cay bardağı sıvıyağ
Tuz ,karabiber, toz kırmızı biber bir tutam kuru maydanoz
1 Kase yogurt
1 diş sarımsak
Tuz
Karnıbaharları parmak kalınlıgında dilimliyoruz.
Yağ ve baharatları bir kase karıştırıyoruz.
Teflon tavayı ocakta ısıtıyoruz( orta ateşte) karnıbaharların iki tarafını karıştırdıgımız sostan fırca ile sürüyoruz .
Iki taraflı tavada kızartıyoruz kızardıktantan sonra tavanın kapağını kapatıp 5-6 dakika daha pişirip servis tabağına alıyoruz.
Yogurda sarımsak sıkıp ,tuz atıp Karnıbaharların üzerine döküp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder