Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KARNIBAHAR KIZARTMASI (Haşlamadan)

 
 
Sebzeleri mevsiminde yemeyi tavsiye ederim KARNIBAHAR'ın tam zamanı haşlamadan, kolaylıkla yapabileceginiz bir tarifle haftaya başlayalım 

KARNIBAHAR KIZARTMASI

1 adet karnıbahar

Yarım cay bardağı sıvıyağ
Tuz ,karabiber, toz kırmızı biber bir tutam kuru maydanoz 

1 Kase yogurt 
1 diş sarımsak 
Tuz
 
Karnıbaharları parmak kalınlıgında dilimliyoruz.
Yağ ve baharatları bir kase karıştırıyoruz. 
Teflon tavayı ocakta ısıtıyoruz( orta ateşte) karnıbaharların iki tarafını karıştırdıgımız sostan fırca ile sürüyoruz . 
Iki taraflı tavada kızartıyoruz kızardıktantan sonra tavanın kapağını kapatıp 5-6 dakika daha pişirip servis tabağına alıyoruz. 
Yogurda sarımsak sıkıp ,tuz atıp Karnıbaharların üzerine döküp servis ediyoruz. 
Afiyet olsun.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f