YILBAŞI MEZELERİ 3
İster yılbaşı ,isterseniz bütün özel günlerinizde şipşak yapabileceğiniz lezzetli mezelerimi sizlere sunuyorum .
Begeni ve emojilerimi unutmayın 👍🙋♀️💕🧿
Tarifleri yorum bölümünde bulabilirsiniz👍
*ÇİĞ KÖFTE
*BROKOLİ SALATASI
*MÜTEBBEL
*FAVA
BROKOLİ SALATASI
1 adet brokoli
1 çay bardağı mısır
1 kase süzme yogurt
Bir kac dal dereotu
Nane
Zeytinyağ
Tuz
İstege bağlı olarak 1 yemek kaşığı mayonez
Brokoliyi kücük parçalara ayırıyoruz,kök kısmınıda küp seklinde dogruyoruz. Kaynayan suda 5 dakika bekletip, soguk suyun altına tutuyoruz .Dikkatedelim brokoli kıtırlığını kaybetmesin( cok haslanmayacak) Yogurdun icerisine nane ve zeytinyağı haric malzemeleri ekleyip karıştırıp üzerine zeytinyağı ve nane serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
MÜTEBBEL
Halep'te ve Antakya'da yapılan bir patlıcan mezesidir
Közlenmis Patlıcanın en güzel salatalarından biriside Mütebbel dir. Pratik yapımıyla beş çaylarınız için salata, et yemeklerinin yanına meze olarak hazırlayabileceğiz nefis bir lezzet
3 adet patlıcan
3 yemek kaşığı tahin
3 diş sarımsak
Yarım limon suyu
Tuz
Üzerine
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Patlıcanları ocakta, mangalda yada fırında közlüyoruz. Buzlukta daha önce közleyip koyduğum patlıcanları kullandım daha çabuk oldu.
Tahin, sarımsak limon suyu ve tuzu sos kabında karıştırıyoruz.
Patlicanları ince ince kıyıp sosla karıştırıyoruz.
Tereyağını eritip pul biberi ekleyip sıcak sıcak servis tabağına aldığımız patlıcanların üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun.
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
TAHiNLi BAKLA EZMESi (FAVA)
Akşam yemeklerinde ağır yemeklerden çok meze tarzında atıştırmalıkları tercih ediyorum. Eşimse ana yemeklerin yanında mutlaka soğuk mezelerin olmasını tercih eder.Bu nedenle her daim soğuk mezeleri hazırlayıp buzdolabında bulundururum.
Yapılışı çok pratik ekmek üstü yada meze gibi servis edebileceğiniz nefis bir tarif
1 şu bardağı haşlanmış kuru bakla
1 tepeli yemek kaşığı tahin
Yarım limon suyu
1 diş sarımsak
Kimyon, tuz, pul biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam İnce kıyılmış maydanoz
Biber turşusu (isteğe bağlı )
Kuru baklayı bolca ıslatıp soyup porsiyonluk olarak poşetlerle buzlukta bekletiyorum acil durum kurtarıcısı olarak buzluktan çıkarıp haşlayıp meze yapıyorum aklınızda bulunsun.
1 su bardağı baklayı 2 su bardağı su ile haslıyoruz.Haşlanmış baklaları suyu çoksa süzüp sıcak sıcak eziyoruz. Soğuyan baklaların içerisine tahin, zeytinyağın yarısını ve limon suyunu katıp karıştırıyoruz.Ezilmiş sarımsağı ve baharatlarını ekleyip karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Kalan zeytinyağını üzerine gezdirip kıyılmış maydanoz ve turşu ile mezemizi tamamlıyoruz.Afiyet olsun
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
VEGAN ÇİG KÖFTE
500 gr.esmer ince bulgur
500 ml.sıcak su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığ domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz,karabiber ,isot ,pul biber ,
1 kase kıyılmış maydanoz
1 kase kıyılmış yeşil sogan
1 dilimlenmiş Limon
*Bulgurun icerisine sıcak suyu ekleyip karıştırıyoruz.
*10 dakika bekletiyoruz.
*Salça ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz.
*Sıvıyağ ve dilim limonları ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
* Yoğurdugumuz harcın içinden limon kabuklarını alıp maydanoz ve soganını ekleyip karıştırıyoruz.
* Şekillendirip servis ediyoruz.
*İsterseniz acılı da hazırlayabilirsiniz.
*Afiyet olsun.
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
0 yorum:
Yorum Gönder