KAVURMA
1 kg.kuzu kuşbaşı
1 su bardağı sıcak su
1 adet sogan
3 diş sarımsak
1 adet kapya biber
Yarim cay bardağı sıvıyağ
Kekik, kimyon, pul biber ve tuz
Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini önceden ısıttığımız tencerede mühürlüyoruz.Tencereye suyu koyup biraz tuz atip pişmeye bırakıyoruz.
Baska bir tavaya yağı koyup sogan, biber ,sarımsak birlikte öldürüyoruz.
Isterseniz biraz salça da koyabilirsiniz.Ben koymadim.
Pişen etleri bu sosa boşaltıp baharatlarini ekleyip birlikte bir süre daha pisirip servis ediyoruz.
(Bu aşamada fazla karıştırmayın etler ezilip dağılmasın )
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder