Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KARNIBAHAR TURŞUSU



Karnıbahar Turşusu  (Az Sirkeli )

Karnıbahar turşusu kıtır kıtır lezzetleri sevenlere göre nefis bir turşudur.Mevsimi de geldiğine göre hadi tarife bir göz atalım

1 adet Karnıbahar
Bir tutam maydanoz
2 adet havuç
6-7 diş sarımsak
2 tepeli yemek kaşığı kalın tuz
1 çay kaşığı ucuyla limon tuzu
1 su bardağı üzüm sirkesi
4 su bardağı kaynamış sıcak su

Öncelikle kaynattıgımız sıcak suyun içerisine tuz ve limon tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. Soguduktan sonra sirkesini ekleyip tekrar karıştırıp turşu suyumuzu hazırlıyoruz Bu karışımla istediğiniz turşuyu kurabilirsiniz.

Karnıbaharları isteğinize göre irili ufaklı parçalara bölüyoruz ben bıçak kullanmadan parçaladım.

Havucları soyup ince uzun parçalar halinde kesiyoruz.

Sarımsakları doğrayıp maydanozu dal dal ayırıyoruz.

Sebzeleri cam kavanozlara karışık olarak dolduruyoruz. Üzerini iyice soğumuş olan turşu suyu ile doldurup kavanozları kapatıp serin bir yerde saklıyoruz.
Bir hafta içerisinde turşumuz yenmeye hazır olacaktır.
Afiyet olsun.


Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi
 
 



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f