Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

LAVAŞ

 

 LAVAŞ


2 Su bardağı süt 

1yemek kaşığı tuz 

1kg.biraz fazla un 


Yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvıyağ 


Sütün icerisine tuzu katıp azar azar un ekleyerek güzel bir hamur yoguruyoruz.

Hamurumuzdan 30 /40 adet yumak döküyoruz.Üzerine nemli bir bez kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz. 

Dinlenen hamurumuzu çay tabağı büyüklügünde açıp üzerine yağ sürüp diger açtıgımız hamuru kapatıyoruz.

Bütün hamurlara aynı işlemi yapıyoruz.

Sonra hamurlarımızı tavanın büyüklüğünde açıyoruz.

Önceden ısıtılmış teflon tavada çift taraflı pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 












  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f