Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

MEZELER




Ben misafir severim gelenlerde beni sever sükürler olsun.Her zaman ağır yemekler olmazsa bugünde işten gelip Allah ne verdiyse hazırladım.

MEZELER

MOR LAHANA SALATASI
KURU DOMATES EZMESI
ELMALI KEREVIZ
ZEYTINYAĞLI YAPRAK SARMA



MOR LAHANA SALATASI


1/4 Mor lahana

Yarım cay bardagı haşlanmış mısır

1 çay bardagı haşlanmış havuç

1çay bardagı haşlanmış bezelye

3-4 adet kornişon tursu

250 gr.süzme yogurt

1 yemek kaşığı mayonez

Tuz

2 yemek kaşığı sıvıyağ


Orta boy mor lahananın dörtte birini kesip rendeliyoruz.

Teflon tavaya yağ koyup lahanaları kavuruyoruz.

Derin servis kabında yogurt mayonez ve tuzu cırpıyoruz.

Lahana ve diger malzemelerin üzerine yogurdu bosaltıp servis ediyoruz. Afiyet olsun.


KURU DOMATES EZMESİ


500 gr.kuru domates

3-4 dal taze reyhan

2 diş sarımsak

1 çay bardağı zeytinyağı

1 su  bardağı sıcak  su

100 gr.rendelenmis Parmesan Peyniri

Karabiber, pul biber ve tuz

Karabiber,


Domatesleri sıcak su ile birlikte robotta parçalıyoruz.( İsterseniz domatesleri sıcak suda bekletip yumusadiktan sonra robotta çekebilirsiniz).

Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip özleşene kadar çekiyoruz.

(Çok kuru olursa biraz daha zeytinyağı ilave edebilirsiniz. )

Servis tabağına alıp üzerine biraz zeytinyağı gezdirip servis ediyoruz.

Afiyet olsun




Zeytinyağlı Yaprak Sarması

(Limon ve soğan soslu)


iç harcı

1 kase pirinç

2 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
5-6 dal taze reyhan
5-6 adet yeşil soğan
karabiber, tuz, kimyon pul biber
yarım çay bardağı su

Sosu için
1 adet kuru soğan
5-6 kaşık zeytinyağı
1tatlı kaşığı salça
bir tutam kuru reyhan
1buçuk su bardağı sıcak su
1 adet dilimlenmis limon

Yeşilliklerimizi doğrayıp salça ve su hariç bütün malzemeleri birlestiriyoruz. salçayı suyla sulandırıp harca katıp karıştırıyoruz.
Yapraklarımızın içerisine birer tatlı kaşığı harç koyup sarıyoruz.

Sarmaları tencereye düzmeden önce

Soğanı kalın halka seklinde kesip yağla birlikte tencerede kavurup reyhanı salcasını ekleyip karıştırıyoruz.
Limonları kalın dilimleyip içine katıp sıcak suyunu ilave edip kısa süreli kaynatıp ocaktan alıyoruz.

Sarmaları bu sosa dizip üzerine de bir kaç dilim limon daha ekleyip orta sıcaklıkta pismeye bırakıyoruz.
Pişen sarmalarımızı servis tabağına alıp limon dilimleriyle süsleyip servis ediyoruz
Afiyet olsun


 
Elmalı Kereviz Salatası


Her yemeğin yanında hatta tek başına bile bir öğün geçirebileceğiniz nefis bir lezzetdir. Yemek yerine en çok tercih ettiğim salataların başında yer alıyor. Mutlaka denemelisiniz sunumu size kalmış.

2 adet elma

Yarım kereviz

3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz

1 diş sarımsak

Tuz

2 su bardağı süzme yoğurt

Yarım limon


Elmayı resimdeki gibi kesip ortasını ve içini  soyacakla alıyoruz. Soyduğumuz elmaya limon sıkıp ovuyoruz böylece kararmasını engelliyoruz.

Çıkardığımız elma içini rendeleme robotuna dolduruyoruz. Kerevizin kabuğunu alıp küçük parçalara bölüp elma ile birlikte rendeliyoruz .

Sarımsağı da ezip ekliyoruz.

Ceviz ve tuzunu da ilave edip yoğurdu katıp karıştırıyoruz.

Oydugumuz elmalara doldurup servis ediyoruz.

Afiyet olsun.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f