Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BES CAYINDA BES LEZZET



*MÜTEBBEL
*BONCUK MAKARNA SALATASI
*PORSiYONLUK BÖREK
*LiMONLU CHEESCAKE
*PORTAKAL AROMALI KURABiYELER



MÜTEBBEL

Halep'te ve Antakya'da yapılan bir patlıcan mezesidir
Közlenmis Patlıcanın en güzel salatalarından biriside Mütebbel dir. Pratik yapımıyla beş çaylarınız için salata, et yemeklerinin yanına meze olarak hazırlayabileceğiz nefis bir lezzet

3 adet patlıcan
3 yemek kaşığı tahin
3 diş sarımsak
Yarım limon suyu
Tuz

Üzerine
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber

Patlıcanları ocakta, mangalda yada fırında közlüyoruz. Buzlukta daha önce közleyip koyduğum patlıcanları kullandım daha çabuk oldu.
Tahin, sarımsak limon suyu ve tuzu sos  kabında karıştırıyoruz.
Patlicanları ince ince kıyıp sosla karıştırıyoruz.
Tereyağını eritip pul biberi ekleyip sıcak sıcak servis tabağına aldığımız patlıcanların üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun.


BONCUK MAKARNA SALATASI

1 su bardağı boncuk makarna 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı sıcak su
Tuz

Bir kaç dal maydanoz
Bir kaç dal dereotu
2 adet yeşil soğan
2-3 adet kornişon turşu
1 çay bardağı mısır
1 adet kabya biber 

Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Karabiber , kırmızı toz biber, tuz

Suyu kaynatıp tuz ve yağını ekleyip makarnayı haşlamaya bırakıyoruz.
Makarna piştikten sonra soğuk sudan geçirip süzgeçte bekletiyoruz.
Salata malzemelerini yıkayıp ince ince doğruyoruz .
Limon suyu ile zeytinyağını çırpıp baharatları ekledikten sonra salata ve  şehriyeyi geniş bir kasede sosla birleştirip karıştırıyoruz.Afiyet olsun .
Bizi facebooktan takip edebilirsiniz





PORSiYONLUK BÖREK

Hamuru için
2 su bardağı ılık süt
1su bardağı sıvıyağ
...
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 buçuk yemek kaşığı tuz
Un



İç Harcı

1 kg. haşlanmış patates
1 çay kaşığı tuz
Kırmızı toz biber, karabiber pul biber

Yufkalara sürmek için
150 gr.eritilmis tereyağı

Üzerine Sürmek için
2 yumurta
Bir tutam çörekotu

Ilık sütün içerisine şeker ve mayayı katıp eritiyoruz. Ilık suyu ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Tuzunu atıp azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar döküp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 5 dakika kadar bekletiyoruz.
Dinlenen yumakları oklava ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Üzerine bir iki yemek kaşığı tereyağı sürüyoruz.
Patatesli harçtan bir kenarına koyup yufkayı rulo yapıyoruz.
Elimizle ileri geri sürterek ruloyu biraz inceltip iki ucundan tutup örgü olacak şekilde yuvarlayip bir uçtan başlayarak sarıp böreğimizi tamamlıyoruz.
Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz Yumurtasını sürüp çörekotunu serpistirip
önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.
Afiyet olsun.




LiMONLU CHEESCAKE


* Tabanı İçin
1 paket (200gr.) Yulaflı Bisküvi
125gr yumuşak Tereyağı
1 çay bardağı ceviz

*Ara Kreması için
600gr. Labne peyniri
1 tepeli su bardağı(200gr.) şeker
2 yemek kaşığı  (60gr ) un
1 paket limon sekeri yada  vanilya
3 yumurta
2 paket sıvı krema(schlagsahne 400gr. )

*Üzerinin Sosu 
1 paket kremsanti +1 su bardağı soğuk süt
Pasta kirazı 
Antepfistığı


*Bisküvileri ve cevizi robotta çekip un haline getiriyoruz oda sıcaklığındaki tereyağla karıştırıp yoğuruyoruz. Tam bir hamur olmuyor dagılan formu sizi korkutmasın.
* 26'lık kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı fırın kağıdı serip kapatıyoruz. Kenarlarınada yağlı kağıt kesip yerleştirin. Taban hamurunu elinizle bastırarak yayıyoruz. Dövecekle iyice pekiştirip buzlukta diğer işlemler bitene kadar bekletiyoruz.
* Fırınımızı 200'C açıp içerisine ısıya dayanıklı bir kapla su koyup kaynamaya bırakıyoruz böylece Cheesecakeniz çatlamaz.
*Labne Peynirini şekerle birlikte mikserle  (3.ayarda)şekerler eriyene kadar çırpıyoruz
*Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırarak kırıyoruz
*Sıvı kremayı ekleyip mikserle çırpıyoruz
*Mikserle çok yüksek devirde çırpmayın pişerken çatlama ve çökme yapabilir.
*Krema kıvamında ki harcı buzluktan çıkardığımız tabanın üzerine boşaltıyoruz uzun süreli pişeceği için ben ısı çemberi sardım ve önceden ısıtılmış fırında 200’C ısıda 10 dakika pişirip sonra fırın ısısını 150 'C düşürüp 45 dakika pişiriyoruz.
*Üzeri renk alınca fırını kapatıp cheesecake çıkarmadan hafif aralayıp soğumaya bırakıyoruz
*Kremsaantiyi soğuk sütle cırpıyoruz.
*Cheesecake üzerine kremsaantiyi boşaltıp düzeltiyoruz süslemesini tamamladıktan sonra buzdolabında 1 gece dinlendiriyoruz.
*Afiyet olsun




PORTAKAL AROMALI KURABiYELER

1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
150 gr.yumuşak tereyağı
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
2 adet portakal kabuğu rendesi
2 şu bardağı elenmiş un

Portakal Aroması kurabiyelere ve pastalara çok yakışıyor.
Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp özlesene kadar yoguruyoruz. Hamuru 0,5 cm kalınlığında açıyoruz istediğiniiz kalıplarla sekillendirip ben yaprak şeklini kullandım  önceden ısıtılmış fırında 180 'C  15-20 dakika pisiriyoruz. Afiyet olsun







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f