Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

AKSAM YEMEGİ




KAVURMA
BULGUR PİLAVI
EZME
KABAK MEZESİ
GiRiT MEZESi
YUFKA EKMEGİ




KAVURMA

1 kg.kuzu kuşbaşı

1 kase kuzunun kendi yağı

3 diş sarımsak

Kekik, kimyon, pul biber ve tuz



Sarımsağı soyup kuşbaşı doğranmış kuzu etiyle birlikte tencereye koyup kendi suyu ile pişmeye bırakıyoruz.
Suyunu çeken etler pişmemişse kaynamış sıcak su ilave edip pişirmeye devam ediyoruz.
Suyunu çekip pişen etlere kendi yağını katıp  kavrulmaya bırakıyoruz bu arada bolca kekik ekip diğer baharatlarını da ekleyip etlerin hafiften kızarmasıni bekliyoruz.
Bu aşamada fazla karıştırmayın etler ezilip dağılmasın en son tuzunu atıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun



NOHUTLU BULGUR PİLAVI  (HİNDİ SUYU İLE )

(4kisilik)

1adet hindi veya tavuk budu

1 çay bardağı ıslanmış nohut yada haşlanmış nohut

4 su bardağı su

Tuz

2 su  bardağı bulgur

2 yemek kaşığı Tereyağı


Hindi butunu nohutla birlikte tencereye koyup üzerine suyunu ekleyip bir tutam tuz atıp pişmeye bırakıyoruz. Hindi eti pismeden suyu azalırsa mutlaka sıcak su ekleyin

Pişen hindi etini tencereden çıkarıyoruz.Etin suyunu süzüp alıyoruz.

Tencerenin dibinde kalan nohutlarìn üzerine 2 buçuk şu bardağı haşlama suyundan koyup kaynatıyoruz .Bulguru ekleyip tuzunu ayarlayıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Tereyağını eritip pişen pilava ekleyip karıştırıyorum. Hindi butunu parçalara bölüp pilavla birlikte servis ediyoruz.Afiyet olsun.



YOĞURTLU KABAK MEZESİ


*2 adet kabak

* 1 çay bardağı çekilmiş ceviz yada badem

* Yarım çay bardağı zeytinyağı

*Tuz , karabiber

*1 tatlı kaşığı biber salçası

*1yemek kaşığı tereyağı

*Yarım çay bardağı su

*Nane

*300gr  süzme yoğurt

*2 diş sarımsak

*Bir tutamkıyılmış dereotu


Kabakları rendeliyoruz. Teflon tavada zeytinyağı ile kavuruyoruz.

Ocaktan aldıktan sonra ceviz veya bademi ekleyip karıştırıyoruz.

Süzme yoğurtun içerisine sarımsağı ezip baharatlar ve dereotu ile karıştırıyoruz.

İçerisine kavurdugumuz kabağı ekleyip karıştırıyoruz. Servis tabağına alıyoruz.

Tereyağını eritip salçayı biraz kavurup nanesini atıyoruz suyunu ilave edip biraz soğuduktan sonra Kabak yoğurtlusunun üzerine döküyoruz. Afiyet olsun .

 

EZME

2 adet domates

1 adet kırmızı etli biber

1 adet acı /tatlı yeşil biber

1 adet iri kuru soğan

4 diş sarımsak

4-5 dal maydanoz saplarıyla birlikte

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Kuru reyhan, nane, dereotu kurusu

Yedibahar ( yedi çeşit baharat )

Karabiber, tuz, isot

Yarım çay bardağı zeytinyağı


● Soğanı ve sarımsağı robatta bir tur çekip iri bırakıyoruz.

● Üzerine kırmızı ve sivri biberleri kesip ilave ediyoruz birlikte çekip iyice küçülttükten sonra derin bir tabağa boşaltıyoruz.

● Maydanozları saplarıyla birlikte çekiyoruz.

● Domatesleri dörde bölüp maydanozun üzerine doldurup bütün baharatları da ekleyip çekiyoruz.

● Soğan ve biberlerin üzerine boşaltıyoruz.

● Zeytinyağını harcımızı üzerine döküp karıştırıyoruz sık gözlü bir süzgeçe boşaltıp 1 saat kadar suyunun süzülmesi için buzdolabında bekletiyoruz

● Servis tabağına alıp servis ediyoruz.

● Ezmenin suyu tam süzülmezse 3 kat havlu peçeteyi servis tabağının üzerine kapatıp biraz bastırın ve bu şekilde bekletin

● Afiyet olsun
 




GiRiT MEZESi


*300gr.beyaz peynir (Ezine Peyniri)
*2 diş sarımsak
*1 çay bardağı çekilmiş ceviz
*1 çay bardağı zeytinyağı
*karabiber, kimyon, kekik , tuz

Beyaz peyniri çatalla iyice eziyoruz. Ezilmiş sarımsağı ekleyip ezmeye devam ediyoruz.Diğer malzemeleri de ekleyip her seferinde ezerek karıştırıyoruz. Tuz oranını peynirin tuzunu dikkate alarak ekleyin.Zeytinyağını azar azar ilave edip peynire yediriyoruz. Peynir her karşımda zeytinyağını emecektir. . Bu oranı yakalamanız önemlidir. Mezemizi servis tabağına alıp servis ediyoruz. Afiyet olsun



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f