Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BEŞ ÇAYI


 
Özel günleriniz ,Bes caylari icin hazirlayabileceginiz nefis lezzetlerimi misafirlerim cok begendi . Bu güzel tariflerimi sizlerlede paylasmaktan keyifliyim.
 
ATISTIRMALIK EKMEK DiLiMLERi
MERCiMEK KÖFTESi
BiBER DOLMASI
BÖRÜLCE SALATASI
MAKARNA SALATASI
MOZZERALLA SiSLER
BROKOLi SALATASI

 
 
MERCiMEK  KÖFTESi

1su bardağı kırmızı mercimek
1su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı limon tuzu
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 orta boy soğan
karabiber, tuz, kırmızı toz biber, kimyon
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
4-5 adet yeşil soğan

Servis yapmak için
1demet marol
1-2 adet dilimlenmiş limon

Mercimegi suyla birlikte tencereye koyup pisiriyoruz.
Pişen mercimegin dibinden biraz sıcak su bırakıp ince bulguru limon tuzunu katıp karıştırıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
Tavaya ince doğranmış kuru soğanı ve sıvıyağı koyup kavuruyoruz.Soganlar saydamlasinca biber salçasını ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz. Bir çay bardağı sıcak su ekleyip sosumuzu hazırlıyoruz. Mercimekli harca sosu boşaltıp karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Maydanozları dereotunu ve soğanı ince ince kıyıp mercimek köftesine katıp biraz yoguruyoruz.
Köfteleri şekillendirip servis tabağına marol ve limonlarla birlikte süsleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun
 
 

 

 BIBER DOLMASI 

 1kg.dolma biber 

1 kase pirinç 

3-4 yemek kaşığı bulgur 

1 tutam dereotu… 

1 tutam maydanoz 

1yemek kaşığı reyhan 

1adet kuru soğan 

2 yemek kaşığı biber salçası 

yarım çay bardağı sıvı yağ 

1 çay bardağı ılık su karabiber, tuz, kimyon  

Kaynatmak için 

1 yemek kaşığı salça 

1 su bardağı ılık su 

2 yemek kaşığı sıvıyağ  

Tuz Soğan, maydanoz ve dereotunu dogruyoruz. Pirinç ve bulguru yıkayıp süzüyoruz yeşilliklerini ilave ediyoruz salça ılık su baharatlar ve sıvıyağı çorba kasesinde çırpıp pirinçlere ekliyoruz. 

Biberleri oyup içlerini hazırladığımız harçla dolduruyoruz ağızlarına biberlerin kendi saplarını yada domates dilimleriyle kapatabilirsiniz . 

Salça tuz sıvıyağ ve suyu çırpıyoruz tenceremize ekleyip orta ateste pisiriyoruz. Biber dolmalarını ister sade isterseniz yogurtla servis edebilirsiniz afiyet olsun

 

 
MAKARNA SALATASI

1 su bardağı  makarna 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı sıcak su
Tuz

Bir kaç dal maydanoz
Bir kaç dal dereotu
2 adet yeşil soğan
2-3 adet kornişon turşu
1 çay bardağı mısır
1 adet kabya biber 

Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Karabiber , kırmızı toz biber, tuz

Suyu kaynatıp tuz ve yağını ekleyip makarnayı haşlamaya bırakıyoruz.
Makarna piştikten sonra soğuk sudan geçirip süzgeçte bekletiyoruz.
Salata malzemelerini yıkayıp ince ince doğruyoruz .
Limon suyu ile zeytinyağını çırpıp baharatları ekledikten sonra salata ve  şehriyeyi geniş bir kasede sosla birleştirip karıştırıyoruz.Afiyet olsun .

 




BÖRÜLCE  SALATASI

Her yemeğin yanına yakıştığı gibi beş çaylarınızı da tek başına doldurabilexek güzel bir lezzet. Benim en favori soguklarımdan isterseniz bol malzemeyle de az malzemeyle de hazırlayabileceğiniz bir salata

1 su bardağı beyaz börülce
1 adet kırmızı kuru soğan
1 tutam maydanoz
2-3 dal acı Marol

1 limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz, karabiber, sumak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

*Börülceleri pişiriyoruz. Çok fazla kaynatmayin şekilleri bozulmasın.
*Marol , maydanoz ve soğanı ince ince kıyıyoruz.
*Zeytinyağını, sirke, limon suyu ve baharatlarla  çırpıyoruz.
*Bütün malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz.
*Dilediğiniz gibi süsleyip servis ediyoruz.
*Afiyet olsun.

İsteğe bağlı olarak Börülce Salatasına cornişon turşusu, mısır, közlenmiş kabya biber, bezelye de koyup zenginlestirebilirsiniz.
 
 
 
MOZZERALLA SiSLER
 
2 paket Mini Mozzerella peyniri
250 Gr. Kokteyl domates
Bir tutam taze feslegen 
 
Sosu icin
Yarim cay bardagi zeytinyagi
1 yemek kasigi Balsamico
tuz ,karabiber
 
 




BROKOLİ SALATASI
 
1 adet brokoli
1 çay bardağı mısır
1 kase süzme yogurt
Bir kac dal dereotu
Nane
Zeytinyağ
Tuz
İstege bağlı olarak 1 yemek kaşığı mayonez

 Brokoliyi kücük parçalara ayırıyoruz,kök kısmınıda küp seklinde dogruyoruz. Kaynayan suda 5 dakika bekletip, soguk suyun altına tutuyoruz .Dikkatedelim brokoli kıtırlığını kaybetmesin( cok haslanmayacak) Yogurdun icerisine nane ve zeytinyağı haric malzemeleri ekleyip karıştırıp üzerine zeytinyağı ve nane serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f