TAVA BÖREĞİ
Ilk defa Ordu'da yedigim kolay ve leziz bir börek Ordu 'da kuru yufkayı heryerde bulabilirsiniz 5-6 kadın mahalle aralarında akşama kadar yufka açıp pişirip satıyorlar. Kadın her daim üretir eve destek verir.
6 adet kuru yufka (işkefe)
250gr yıkanmış ıspanak
Tuz, karabiber, pul biber
1 su bardağı sıvıyağ
- Yufkaları soğuk su ile doldurdugunuz legenin içerisine batırıp teflon tavaya yeleştiriyoruz eğer yufkalarınız büyük ise ılık su ile yufkaları sulayıp sofra bezine üst üste dizip üzerini örtüp biraz yumuşamasını bekliyoruz.
-Ispanakları ince ince kıyıp baharat ve sıvı yağla birlikte karıştırıyoruz.
-Teflon tavaya ilk iki yufkayı yerleştirip ıspanaklı harcın yarısını seriyoruz.
-Sonra iki yufka daha üstüne dizip kalan ıspanaklı harçtan seriyoruz.
-Son iki yufkayı da yerleştirip orta ateşte kızartmaya başlıyoruz.
-En üst kata kapak yada oval bir tepsi ile bastırıp altı kızarana kadar orta ateşte pisiriyoruz.
-Kızarmaya başladıktan sonra kalan yağın yarısını böreğin kenarlarına sızdırıp böregi alt üst ediyorum. -Yarım saatte nefis bir börek hazırlamış olacaksınız afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder