Aşure
2 su bardağı (300gr.) aşure buğdayı
yarım su bardağı (120gr.) nohut
yarım su bardağı (120gr.) fasulye
3 su bardağı (600gr.) şeker
1adet elma
10 adet incir
10 adet kayısı
yarım su bardağı (100gr.) üzüm
1 su bardağı (200gr.)ceviz
yarım su bardağı (100gr.) kabuksuz badem
15-20 adet karanfil
1çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 yemek kaşığı pekmez
Üzeri için
1adet nar
1çay tabağı kırık badem
1çay tabağı çekilmiş ceviz
toz tarçın
Yapılışı
Fasulye, nohut ve aşure buğdayını bir kaç kez yıkayıp bir gece önceden suya ıslıyoruz.
ıslanmış olan harcı geniş bir tencereye koyuyoruz tuzunu atıp bol suyla pişiriyoruz.
Pekmezini katıp bir taşım kaynatıyoruz.
Elmanın üzerine karanfilleri saplıyoruz tencereye bütün olarak koyup elma yumuşayana kadar kaynatıp geri alıyoruz.
2 su bardağı şekerini katıyoruz.
Elmayla birlikte sırayla fındığını, cevizini, bademini, üzümünü, kayısı yı ilave ediyoruz.
Tadını kontrol edip kalan sekerini ilave ediyoruz.
Malzemeleri en sertten olanları önce yumuşak meyveleri en son ilave ediyoruz.
Incirini, tarcınını katıp çorbamızı tamamlıyoruz.
Servis tabağına koyduğumuz tatlımızın üzerine kırık badem, tarçın, ceviz ve nar serpistirip servis ediyoruz.Afiyet olsun
2 su bardağı (300gr.) aşure buğdayı
yarım su bardağı (120gr.) nohut
yarım su bardağı (120gr.) fasulye
3 su bardağı (600gr.) şeker
1adet elma
10 adet incir
10 adet kayısı
yarım su bardağı (100gr.) üzüm
1 su bardağı (200gr.)ceviz
yarım su bardağı (100gr.) kabuksuz badem
15-20 adet karanfil
1çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 yemek kaşığı pekmez
Üzeri için
1adet nar
1çay tabağı kırık badem
1çay tabağı çekilmiş ceviz
toz tarçın
Yapılışı
Fasulye, nohut ve aşure buğdayını bir kaç kez yıkayıp bir gece önceden suya ıslıyoruz.
ıslanmış olan harcı geniş bir tencereye koyuyoruz tuzunu atıp bol suyla pişiriyoruz.
Pekmezini katıp bir taşım kaynatıyoruz.
Elmanın üzerine karanfilleri saplıyoruz tencereye bütün olarak koyup elma yumuşayana kadar kaynatıp geri alıyoruz.
2 su bardağı şekerini katıyoruz.
Elmayla birlikte sırayla fındığını, cevizini, bademini, üzümünü, kayısı yı ilave ediyoruz.
Tadını kontrol edip kalan sekerini ilave ediyoruz.
Malzemeleri en sertten olanları önce yumuşak meyveleri en son ilave ediyoruz.
Incirini, tarcınını katıp çorbamızı tamamlıyoruz.
Servis tabağına koyduğumuz tatlımızın üzerine kırık badem, tarçın, ceviz ve nar serpistirip servis ediyoruz.Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
1 yorum:
Ellerine sağlık canım, Allah kabul etsin
Yorum Gönder